Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Barut, “Emekçilerin gerçek anlamda 1 Mayıs’ı bayram olarak kutlayacağı günler dileğiyle; tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yayınladığı mesajında, emek kesiminin yıllar içinde yaşadıkları hak kayıpları nedeniyle yaşam mücadelesi veren büyük bir kitle haline geldiğine dikkati çekti. Emekçilerin düşük ücret, çalışma koşulları, işçi sağlığı ve iş güvenliği, sendikalaşma gibi sorunlarının çözülmesinin toplumsal barış için yaşamsal öneme sahip olduğunun altını çizen Barut, “Taşeron ve kiralık işçi gibi emekçileri köleleştiren uygulamalar ve iş cinayetleri son bulduğunda, çalışanlar döktükleri alın terinin karşılığını gerçek anlamda aldığında 1 Mayıs emekçiler için gerçek anlamda bir bayram olacaktır” diye konuştu.

REFAHA KAVUŞMANIN YOLU ÜRETİMDEN GEÇİYOR

Üretimden uzaklaştıran politikaların yarattığı sorunların toplumsal yaşamı doğrudan olumsuz olarak etkilediğini kaydeden Barut, “Türkiye’nin büyümesi, halkın refaha kavuşması, ekonomik krizlerin son bulmasının tek yolu üretimden geçiyor. Türkiye, her alanda üreterek kalkınabilir ve işsizlik sorunu da bu şekilde çözülür. Üretim sürecinde yer alan emekçilerin emeklerinin karşılığını aldığı, uluslararası standartlara uygun koşullarda çalıştığı, emeğin en yüce değer olduğu toplumların önünde hiçbir güç duramaz. Emekçilerin gerçek anlamda 1 Mayıs’ı bayram olarak kutlayacağı bu günlere ulaşmamız dileğiyle; tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum” şeklinde konuştu.