Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl ve ilçe gençlik kolları 16 Nisan referandumunda verdiği hukuksuz kararlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nun protesto edip, YSK’ya “HAYIRDIR GARDAŞ” diye sordu.  CHP Adana İl ve ilçe gençlik kollarının dün Atatürk Parkı’nda düzenlediği protesto eylemine Adana İl ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve yurttaşlar katıldı.

“YSK’NIN KARARI ANAYASAYA VE KANUNLARA AYKIRI”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumda YSK’nın mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına yönelik verdiği kararın Anayasa’ya, seçim kanununa ve YSK’nın kendi genelgelerine aykırı olduğuna dikkati çekti.


“REFERANDUM MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞTİR”

Barut, “Bu hukuksuz kararla millet iradesi ipotek edilmiştir. Yani milletin iradesi açıkça elinden alınmıştır. YSK, verdiği yasa dışı kararlarla referandum sonucunun değişmesine neden olmuş, seçim şaibeli hale gelmiştir. Dolayısıyla, referandum sonucu, meşruiyetini kaybetmiştir.  Bu nedenle referanduma gölge düşüren, seçimi şaibeli hale getirip meşruiyetini kaybettiren, kanun tanımayan Yüksek Seçim Kurulu’na Adanalılar olarak soruyoruz: HAYIRDAR GARDAŞ?” dedi.

“İÇİMİZDEKİ ATATÜRK, CUMHURİYET, BAYRAK, VATAN SEVGİSİ HİÇBİR GÜÇ SÖKÜP ATAMAZ”

Halkın vicdanında geçerliliği olmayan, referandumun yenilenmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydeden Barut, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konudaki hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  İçimizdeki Atatürk, Cumhuriyet, bayrak, vatan sevgisini hiçbir güç söküp alamaz. Mücadelemiz kaldığı yerden devam ediyor ve eninde sonunda kazanacağız” diye konuştu.

“CUMHURİYETTEN, DEMOKRASİDEN, ÖZGÜRLÜKTEN YANA TERCİHDE BULUNDUK”

CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz da 16 Nisan’da Cumhuriyetten, demokrasiden, özgürlüklerden yana tercihte bulunduklarını, YSK’nın ise yasa tanımaz kararlarla milletin iradesine karşı gelerek, milletin aydınlıktan yana olan tercihini, karanlığa doğru sürükleme çabası içinde olduğunu belirtti. Solmaz, “Biz, YSK’dan hukuka aykırı bir karar almasını değil, hukuka uygun davranmasını, Anayasa’ya, seçim yasalarına uygun olarak adil ve doğru kararlar vermesini istiyoruz. Kanun, kural tanımaz bu tutumuyla, toplumu kutuplaştıran bir anlayışa hizmet eden YSK’ya bir kez daha soruyoruz: HAYIRDIR GARDAŞ?” şeklinde konuştu.


“ATATÜRK’ÜN VERDİĞİ GÖREVİ YERİNE GETİRMEKTE KARARLIYIZ”

Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği gençlere emanet ettiğini anımsatan Solmaz, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının geleceğe ışık tutan eylem ve fikirlerini, laikliği, cumhuriyeti, bağımsızlığı, millet iradesini, demokrasiyi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizden sonraki nesillere çağdaş, daha refah, yaşanabilir bir ülke bırakmak, için ülkemizin kuruluş felsefesinden de asla taviz vermeyeceğiz. Atatürk’ün bize verdiği Türk istiklalini, Tük Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa görevini yerine getirme konusundaki kararlılığımızdan da asla geri dönmeyeceğiz. Bizi yolumuzdan döndürmek isteyenlere bir kez daha soruyoruz: HAYIRDIR GARDAŞ ?”