Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, tek adamlık rejimine geçişi öngören 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda ikinci tur oylamaları sürerken, referandum olasılığına karşı CHP örgütleri çalışmalarını hızlandırdı.

MEMLEKET MESELESİ
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ülkenin geleceğinin tek bir kişinin vicdanına ve inisiyatifine terk edilemeyeceğini belirterek, “Mesele CHP’nin, AKP’nin ya da MHP’nin meselesi değil, memleket meselesidir. Bu nedenle Cumhuriyeti, demokrasiyi yok edecek, özgürlükleri ortadan kaldırıp, tek adamlık rejimini getirecek olan bu düzenlemeye ‘Hayır’ demeliyiz” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KARANLIK DÖNEMİ
CHP Adana İl Örgütü de referandum olasılığına karşı toplumu örgütlemek için Adana’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.  Adana İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ülkenin Cumhuriyet tarihinin en karanlık döneminden geçtiğini kaydetti.

CUMHURİYET TEHDİT ALTINDA
Ülkenin terör örgütleri tarafından kuşatıldığını, uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle büyük bir ekonomik krizin yaşandığını, döviz kurundaki artış, yüksek vergiler nedeniyle yurttaşların yaşam mücadelesi verdiğini, işsizliğin her geçen gün katlanarak arttığını aktaran Barut, Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları  tarafından büyük bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyet, tüm bu sorunları bile gölgede bırakan bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İKTİDAR TEK ADAMLIK REJİMİNİ YAŞAMA GEÇİRMEK İSTİYOR
Barut, “İktidar, bugün demokrasinin, hak ve özgürlüklerin teminatı olan Cumhuriyeti yıkıp, tüm yetkileri tek elde toplayan, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, halk iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni devre dışı bırakan, demokrasi geleneğimize tamamen aykırı, anti-demokratik bir tek adamlık rejimini diğer muhalefet partisinin desteğiyle yaşama geçirmeye çalışıyor” diye konuştu.

‘HAYIR’DA HAYIR VAR
CHP grubunun TBMM’de var gücüyle Cumhuriyete sahip çıkmak için tarihe geçecek bir mücadele verdiğini dile getiren Barut, iktidarın diğer muhalefet partisi olan MHP’nin milletvekillerinin oylarıyla ilk turda maddeleri TBMM’den geçirdiğini anımsattı. Barut, “Olası bir referanduma karşı toplumsal olarak örgütlenmemiz ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu anayasa değişikliğinin bir siyasi partinin değil, tüm ülkenin her herkesin sorunu olduğunu anlatmamız gerek. Bu karşı devrim hamlesine karşı Cumhuriyet değerlerine bağlı, Cumhuriyet ve demokrasi yanlısı herkesi örgütlemeli ve olası referandumdan ‘HAYIR’ çıkması için canla başla çalışmalıyız. ‘Hayır’da hayır olduğunu herkese anlatabilmeliyiz. Bu süreçte CHP’nin yanı sıra Cumhuriyete gönül vermiş tüm kurum ve kuruluşlarla, kişilerin ortak mücadele yürütmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

CHP İl yönetiminin STK temsilcileriyle yaptığı toplantıdan Fotoğraf...

CHP STK’LARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAK
Olası referandum sürecinde yürütülecek çalışmalarla ilgili STK’ların görüş ve önerilerinin önemine vurgu yaparken, STK temsilcileri halkın tüm kesimlerine ulaşıp, rejim değişikliğinin sakıncalarının nasıl anlatılması gerektiğiyle ilgili görüşlerini aktardılar.