İnsanların dini inançlarına, ibadet şekillerine ya da diğer farklılıklarına göre ayrıştırmanın bölücülük olduğunu belirten Barut, “Laik Cumhuriyete yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Barut yaptığı açıklamada, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi’nin Cem töreninden çıkan Alevi yurttaşlara yönelik saldırısının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

İktidarın uyguladığı ayrıştırma politikalarıyla sorgulamayan, biat eden, farklılıklara tahammülsüz bir toplumun temellerini attığını aktaran Barut, Alevi yurttaşlara yönelik saldırının bu politikaların amacına ulaşmaya başladığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Tüm insanların inançlarını özgürce yerine getirebilmesinin laik demokratik Cumhuriyetin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Barut, “Dünkü Alevi Kültür Derneği Adana Şubesine, özünde de laik Cumhuriyete yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Alevi-Bektaşi kültürünün, yüzyılların işkence, baskı ve asilime etme uğraşlarına karşın hiçbir güce boyun eğmeden, dik durarak bugüne değin devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceğini belirten Barut, “Ne acıdır ki yüzyıllar önceki baskılar son yüz yılda Çorum, Maraş ve Sivas katliamları gibi olaylarla karşımıza çıkmıştır. Son 13 yıllık AKP döneminde toplumun tüm kesimlerine ayrımcılık ve ötekileştirme politikası uygulanmış ve uygulanmaya devam etmektedir. Oysa şunu iyi bilmelidirler ki Alevilik ‘incinsen de incitme’ anlayışını benimsemiş bir millettir. Alevilik bir ve beraberliktir. Alevilik hoşgörüdür. Alevilik sevgi ve saygıdır. Alevilik Cumhuriyet ve aydınlıktır. Alevilik candır ve insandır. CHP Adana İl Örgütü olarak tüm Alevi bileşenlerimizle her zaman işbirliğine ve desteğe hazırız. Karanlık zihniyetin yok olacağı, aydınlık günleri yaşayacağımız günlere hep birlikte…” ifadelerini kullandı.