Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Orhan Sümer’in Ocak ayında milletvekilliği seçimi için görevi bırakacağını açıklamasının ardından gözler yeni il başkanı adaylarına çevrildi.
CHP kulislerinde il başkanlığı için birden fazla isim telaffuz edilmeye başlamasına karşın bu isimler arasında Ayhan Barut’un öne çıktığı konuşuluyor. 
Parti camiasında sevilen ve birleştiren özelliklerinin yanı sıra çevresine verdiği güvenle bilinen Ziraat Mühendisi Ayhan Barut’un milletvekili aday adaylığını açıklamaması halinde İl Başkanlığı’na en yakın isim olacağı ifade ediliyor.
CHP İl yöneticiliği başta olmak üzere Çukurova İlçe Başkanlığı’ndaki görevi esnasında delege seçimleri için yıllar sonra her mahalleye sandık kuran ve delegeleri bu yöntemle belirleyen Ayhan Barut ismine camianın da sıcak bakacağı dile getiriliyor.
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi’nde 8 yıllık başkanlık, iki dönem başkan yardımcılığı, ZMO Genel Merkez Onur Kurulu Üyeliği ile tarım kenti Adana’da sektörün önde gelen ismi olarak bilinen Ayhan Barut’un 2007 milletvekili adayı olarak da partisi için gezmedik yer bırakmamasıyla hatırlanıyor.
CHP’ye büyük emek harcadığı bilinen Ayhan Barut’un CHP İl Başkanı olması halinde parti bayrağının Adana’da daha yukarılara çekilmesi için büyük mücadele örneği sergileyeceği dilden dile dolaşıyor.