İnönü Parkı’nda biraraya gelen CHP Adana İl Gençlik Örgütü üyeleri “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Milli irade hapsedilemez” şeklinde sloganlar attılar. Grup adına basın açıklamasını okuyan İl Gençlik Örgütü Başkanı Ekrem Polat, ülkemizde yaklaşık 10 yıldır faşizmin kol gezdiğini öne sürerek, “AKP iktidarının uygulamalarıyla demokrasi çok ağır yaralar almış, kişisel özgürlükler ve insan hakları hiçe sayılmış, Türkiye Cumhuriyeti karanlık günlere doğru yol almaya başlamıştır” dedi. Millet iradesinin tecelli etmesiyle milletvekili seçilen kişilerin bile cezaevlerinde tutukluluk halleri devam ettirilip seçme ve seçilme haklarına ipotek koyulduğunu ve meclis kürsüsünde yemin etmelerine bile izin verilmediğini belirten Başkan Polat, CHP Adana İl Gençlik Örgütü olarak, bunu kabul etmediklerini söyledi.

BUNUN ADI

FAŞİZMDİR

"İleri Demokrasi naraları atan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AKP Hükümeti'nin millet iradesini hiçe sayan uygulamalarına karşı sesimizi yükseltiyoruz” diyen Polat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eğer mahkemeler Türk halkının vicdanıysa ve bu halk kendini yönetecek ve temsil edecek kişileri oylarıyla vekil tayin etmek istiyorsa ama halkın bu tercihine karşılık AKP iktidarı ve özel yetkili mahkemeler buna engel oluyorsa, bunun adı nedir? Biz söyleyelim. Bunun adı, faşizmdir. Bunun adı, diktatörlüktür. Bunun adı, zorbalıktır. Bunun adı, millet iradesini cezalandırmaktır.

Çünkü o cezaevlerinde Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal değil, Türk halkı yatmaktadır. Çünkü o cezaevlerinde Amerikan Emperyalizmi’ne başkaldıranlar yatmaktadır”.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.