CHP Adana İl başkanı Orhan Sümer, İl Başkan Yardımcı Metin Sayılakan İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Alpay Çinkılıç,İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, Seyhan Kadın Kolu Başkanı Nevin Biçer,Seyhan Gençlik Kolu Başkanı ve Emir Altınbağ ile birlikte Kadın ve geçlerden oluşan çalışma grubu ile birlikte Pozantı ve Akçetekir’e çıkartma yaptı.

Sümer Pozantı ve Akçetirde yurttaşlara yaptı konuşmada Cumhurbaşkanlığının Ülke ve Dünya barışı için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Sümer yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıya değinerek şunları söyledi’’Günlerdir bombalar yağıyor Gazze’ye.  Filistin halkının üzerine tonlarca bomba yağdı, yağmaya devam ediyor. Kumsalda oynayan çocukları öldürecek kadar insanlıktan çıkmış İsrail hükümeti. Bu açıklamayı yazdığımız saatlerde, katledilen Filistinlilerin sayısı 200’ü aşmıştı. Filistin halkı ölülerini toplarken, İsrail saldırganlığı kendine yeni hedefler tespit etmekle meşguldü.

Gazze tüm dünyanın gözleri önünde bombalarla yakılıp yıkılıyor.

Bu saldırılar karşısında en sık kullanılan cümle; “Tüm dünya katliamı seyrediyor” cümlesidir. Hayır! Tüm dünya seyretmiyor. Bir film izler gibi seyreden emperyalist devletler ve onların yerli işbirlikçileridir. Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya dünyanın tüm ezilen yoksul hakları, seyretmiyor. Emperyalizmin tüm kitle iletişim araçlarının baskısına, susturmasına, görmezden gelmesine rağmen sesini yükseltmeye, Gazze’nin acısına ortak olmaya çalışıyor. Gazze’ye düşen her bombanın, kanlar içindeki her Filistinliyi canından bir parça kopmuşçasına hissediyor dünya halkları.

Gazze’ye düşen her bomba, Anadolu’nun herhangi bir köşesine düşmüş gibidir. Gazze’ye düşen bombalar, dünyanın tüm yoksul halklarının emperyalizme lanetler okuduğu, emperyalizme karşı direnişin yükseldiği herhangi bir köşesine düşmüş gibidir.

Çünkü Gazze’ye atılan bombalar, basit bir sindirme, yıldırma operasyonu değil, dünyanın tüm ezilen yoksul halklarının iradesini kırma saldırısıdır.

Emperyalistler ve onun yerli işbirlikçileri, her zaman olduğu gibi, yine bir blok halinde Siyonizm’in saldırısının arkasındadırlar. Çünkü İsrail onlar adına saldırmaktadır. Onlar adına, dünya halklarına emperyalizmin iradesi önünde boyun eğmeyi dayatmaktadır.

İşte bu aşamada Türkiye’nin Ortadoğu’da barışa katkıda bulunması için tüm dünyada saygınlığı olan bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Türkiye’nin komşuları ile sorun yaratan değil, barışı sağlamak için çalışan bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini yaşama geçirecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç var, biz bu nedenle Barış ekmek için, Sevgi ekmek İçin Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olsun diyor ve desteklerinizi bekliyoruz’’dedi.