Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada meydana gelen ve 3 işçinin yaşamını yitirdiği,3 işçinin yaralandığı iş kazasını TBMM’ye taşıdı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, işyeri hakkında soruşturma açılıp açılmadığının yanıtlanmasını talep etti. Son 15 yılda meydana gelen iş kazalarında yaşamını yitirenlerin sayılarını da soran Özdiş, önergesinde şunları kaydetti:
ÇALIŞMA BAKANINA SORULAR
20 Temmuz 2017 günü Adana Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada meydana gelen ve Murat Gümüş,  Mustafa Gümüş ile Cengiz Kutlam isimli 3 işçinin yaşamını yitirdiği, Halil Aslan, Latif Kaya, Fehmi Kaya  isimli 3 işçinin ağır yaralandığı kazaya ilişkin;
1-)2 kişilik sepete 6 kişi bindiği için halatın koptuğu ve işçilerin 10 metre yükseklikten yere çakıldığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? 
2-)Söz konusu olayın yaşandığı işyerinin denetimi en son ne zaman yapılmıştır?
3-)Olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle soruşturma ne aşamadadır? 
4-)Adana ili başta olmak üzere Türkiye genelinde son 15 yılda kaç işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır? Bu kazalar neticesinde kaç firma, şirket, kurum ve/veya kişi hakkında cezai işlem uygulanmıştır?