CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sarıçam Kemalpaşa Mahallesi’nde okul olmadığı için eylem yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Sorunu yerinde tespit eden Bulut, 5 bin nüfuslu mahallede vatandaşların ve öğrencilerin sıkıntılarını dinledi.
Mahalle sakinleri Bulut’a “Çocuklarımız her gün yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta 2 saat yürüyor.  Buradaki birçok ailenin maddi durumu iyi değil. Hepimiz dar gelirliyiz. Çocuklarımız taşımalı sistemden de yararlanamıyor. Hava çok soğuk olduğunda çocuklarımızı mecburen minibüse bindiriyoruz. Ama minibüse para yetiştiremiyoruz. Ya da minibüs çocuklarımız küçük olduğu için almıyor.  15 yıl önce kurulan mahallemizde okulun yanı sıra çocuklarımızın oyun oynayabileceği parkımız yok. Doğru düzgün yolumuz dahi yok” diyerek şikayetlerini dile getirdi. 
EĞİTİM ANAYSAL BİR HAK
Eğitimin Anayasal bir hak olduğunun altını çizen Bulut, çocukların bu en temel haktan yararlanmak için 6 kilometre yol yürümek zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi. CHP’li Bulut, sorunun çözümü için ilgili makamlarla görüşeceğinin sözünü verdi. 
OKUL YAPIMINA BAŞLANACAK
Mahalleden ayrıldıktan sonra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile görüştü. Vali Demirtaş’ın vatandaşın okul konusunda haklı taleplerini çözmeye yönelik bürokratlara talimat verdiğini kaydeden Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Durgun’un da Kemalpaşa Mahallesi’nde okul arsası sorunu çözülmesinin ardından okul yapımına başlanacağını söylediğini bildirdi. 
SÖZ ALDI
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile de görüşen CHP’li Bulut, okul yapımı için imar değişikliği konusunda gerekli düzenlemelerin yapılacağı sözünü aldı.  Bulut, mahalleye ekmek büfesi konulması ve minibüslerin öğrencilere indirimli olması konusunda da ilgili yerlerle görüştü. 
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Çocukların eğitimi konu olduğunda bunun siyaset üstü ele alınması gerektiğini söyleyen CHP’li Bulut,  okul yapımı için destek sözü veren herkese teşekkür etti. Bulut, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.