CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2020 TL olarak açıklanan asgari ücreti yazılı bir basın açıklamasıyla değerlendirdi.  Bulut, emekçilerin örgütlü gücünün kırıldığı, tüm hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı Türkiye’de 2019 yılının işçiler için maddi açıdan da zor bir yıl olacağını kaydetti. 
EMEKÇİ, SEFALETE MAHKUM EDİLDİ
Yaklaşık 7 milyon ücretliyi doğrudan ilgilendiren asgari ücretin 2020 TL olarak açıklandığını belirten Bulut, bu ücretle emekçilerin, sofralarından kuş sütünü eksik etmeyenler tarafından bir kez daha sefalete mahkum edildiğini bildirdi. 
ARTIŞ DEĞİL, DÜŞÜŞ VAR
CHP Emek Bürosu merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bulut, “Bugün için açlık sınırının 1943 TL, resmi rakamlara göre enflasyonun 21,62, gerçek enflasyonun yüzde 40 olduğu ülkemizde asgari ücret, asgari geçim düzeyinin altına kaldı.  Aslında asgari ücretteki %26’lık artış bir göz boyamadan ibarettir. Enflasyon ve zamların dışında asgari ücret döviz karşısında da büyük kayıplar yaşadı. 2018 yılında eline 434 Dolar para geçen emekçinin cebine 381 Dolar girmektedir.  Bu asgari ücret emeğe, alın terine saygı duymayan işçiyi açlığa terk eden bir anlayışın tezahürüdür” dedi.  
CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2.200 TL OLACAK
Ekonomik krizin faturasının asgari ücretliye kesildiğini belirten Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, mevcut ve yeni kazanılacak belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 200 Türk Lirası olacağını söyledi.  
İŞSİZLİK DAHA BÜYÜK SORUN
Resmi rakamlara göre 3 milyon 581 bin, gerçek işsiz sayısının 6 milyonu aştığı ülkemizde asgari ücretlilerin sorunların ağır olduğunu belirten Bulut, ancak ekonomik kriz nedeniyle yüzlerce fabrikaya kilit vurulan, asgari ücrete bile muhtaç bırakılan Adana’da ve ülke genelinde işsizliğin daha büyük sorun olduğunu söyledi.  
ADANA İŞSİZLİKTE REKOR KIRDI
CHP’li Bulut, “Devr-i iktidarlarınızda Adana işsizlikte rekor üzerine rekor kırmış, Adanalı çay ve simide bile muhtaç hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.