CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve İl Başkanı Emrah Kozay ile CHP Seyhan İlçe örgütünü ziyaret etti. Bulut, gündemdeki en sıcak konu olan kurultay tartışmalarını değerlendirdi.  Bulut, “CHP ile alakası olmayanlar, dışarıdan partiyi dizayn etmeye çalışıyor” dedi ve partililerden bu suni gündeme alet olmamalarını istedi. 

REJİM DEĞİŞTİ

Gittiği her yerde kurultay tartışmalarının konuşulduğunu, her seçim sonrası olduğu gibi yine parti içi tartışmaların gündeme oturduğunu kaydeden Bulut, “Türkiye’de rejim değişti. TBMM işlevsizleştirildi. Yasama yetkisi budandı. Güçler ayrılığı tek bir kişinin elinde toplandı. Yasalar, Saray’dan servis ediliyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli değişikliğinin yaşandığı ülkemizde parti içi meseleler tartışılıyor” dedi.  Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu bildiren Bulut, “Türkiye’de tarihinde yaşanmamış bir kriz var, buna rağmen gündem, Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye iyi bir görüntü vermiyor. Devasa sorunlar var. Biz ülke gündemine odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.

HAYATINDA CHP’YE OY VERMEYENLER…

Hayatında CHP’ye oy vermeyenlerin, yandaş basının kurultay tartışmalarını alevlendirdiğini söyleyen Bulut, “Tek başına bir iktidar var. Bütün her şey tek bir adamın iki dudağı arasında.  Cumhurbaşkanı dışında sorumluluğu olan hiç kimse yok. İstediğini atıyor. İstediğini görevden alabiliyor. Biz buna rağmen kurultay tartışıyoruz. Bunu bir boyun eğme bunu bir sıkıntılı süreç gibi dışarıya algılatırsak biz kendi emeğimizi hiçe saymış oluruz. Bu tartışma olacaktır. Bu tartışma 45 günde nihayetlenecektir” dedi.

CHP, TÜRKİYE’NİN PARTİSİ

Tartışmaların demokratik sınırlar içerisinde çözüleceğini kaydeden Bulut,  “Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerleşmiş parti içi demokrasi var. Çok seslilik var. MHP gibi sadece milliyetçilik üzerine kurulmuş, AKP gibi sadece din üzerine kurulmuş bir parti değil.  CHP, Türkiye’nin partisi.  Cumhuriyet Halk Partisi olmaz ise bu ülke Ortadoğu bataklığında İran, Irak, Mısır, Libya ve Suriye’den farklı bir ülke olmaz. Hala Avrupa ülkesinde bir görüntümüz varsa bunu kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne borçluyuz. Onun için gurur duyduğumuz partimizle gurur duymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.