Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Adana İl Örgütü'nde İl Başkanı Mehmet Çelebi, milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri,kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve partililerle buluştu. Kaya, burada gündemdeki konuları değerlendirdi. Kaya şu görüşleri dile getirdi. 

En son Adana’ya 31 Mart seçimlerinden önce gelmiştim. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Zeydan Karalar’ın, Seyhan’da 25 yılda yapılacak hizmetleri 5 yılda gerçekleştirdiğini, şimdi de bütün Adana’yı kucaklayacağını, Yaşar Kemal’in Çukurova’sının beyaz altını yeniden hak ettiği değeri bulacağını, Adanalının yüzünün yeniden güleceğini söylemiştim. .  

Öyle de oldu, Adana halkı, hem Büyükşehirde Belediye Başkanlığında hem de Seyhan, Ceyhan İmamoğlu ve Çukurova ilçelerinde halkçı belediyeciliği seçti. Buradan tüm Adana halkına bizlere güvenlerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Adana halkı kullandığı oylarla bu verimli topraklarda yaşanan olumsuzluklara “dur” dedi, demokrasiyi, refahı, huzuru, kaliteli hizmeti seçti. Kaliteli hizmetleri gördükçe, genel seçimlerde de bu tercihinin artarak devam edeceğine inanıyoruz.

Adana en çok göç alan illerimizden biri. Çok büyük sorunları var. En büyük sorunu da işsizlik. Adana çok verimli topraklara sahip olmasına rağmen işsizlik oranın Türkiye ortalamasının üzerinde, ilk sıralarda yer alıyor. Resmi verilere göre işsizlik yüzde 15’in üzerinde Adana’da bu oran her dönem 2-3 puan daha yüksek çıkıyor. Genç işsizlik oranı ise can yakıyor. Türkiye’de genç işsizlik oranı yüzde 25’lere dayanmış, Adana’da ise yüzde 27-28’lerde.

Göç almasına rağmen, işsizlikten göç ettiği illerimizden de birisi. Bu göçler nedeniyle genç nüfus her geçen gün biraz daha azalıyor.

Adana Belediye Başkanımız Zeydan Karalar yolsuzlukları tek tek ortaya çıkartıyor. Biz halkın alın terini kimseye yedirmeyeceğiz. Zeydan Karalar, önceki dönemdeki yönetimin  ‘su kuyusu’ ihalesinde yaptığı 4 milyon 600 bin TL’lik yolsuzluğunu ortaya çıkardı. 35 kuyunun parası ödendiği halde, ihaleyi alan firmanın su kuyusu açmadığını ortaya çıkardı. Bundan sonra hiç kimsenin halkın alın terine “beton dökerek”  gasp etmesine izin vermeyeceğiz.

Bu verimli toprakları değerlendireceğiz. Adana “Beyaz altın” diyarı olmasına rağmen pamuk ekim alanları her geçen gün biraz daha daralıyor. Bu sorunu çözmek için çareler üreteceğiz.

Türkiye pamuk ihraç eden ülke iken şimdi pamuk ithal eden bir ülke durumuna düştü. Tohum, gübre, mazot fiyatları üreticinin belini bükmüş durumda. Maliyetler artık karşılanamıyor. Pamuk destekleme priminin yükseltilmesi, hasat dönemlerinde pamuk ithalatının durdurularak üreticilerin desteklenmesi gerek.

AKP 2002 yılında tek başına iktidar olduğunda 7 milyon dekara pamuk ekiliyordu.  Bugün pamuk ekilen dekar 5 milyona düşmüş.  2019’un Temmuz ayına kadar, dışarıdan ithal ettiğimiz pamuğa ödediğimiz para 21 milyar 468 milyon dolar olmuş.

Pamuk üreticisi pamuk fiyatını en az 5 lira   beklerken bu fiyatlar 3-3,5 lira arasında değişmektedir.

Biz bundan sonra verdiğimiz sözleri tutacağız.  Aşsıza aç, işsize iş bulmak için çalışacağız. Adana’nın yetersiz olan altyapı sorununu çözeceğiz, çarpık kentleşme sorununu çözeceğiz. Adana’ya göç eden insanların, istihdam sorunu, eğitim sorunu, barınma sorunu çözmek için çalışacağız.

AKP iktidarı artık Türkiye’yi yönetemiyor. Hem içerde hemde dışarda oradan oraya savruluyor. Kendi içlerinde yaşadıkları mücadele ve bölünme sorunlarından kimse Türkiye’nin yaşadığı sorunlarla ilgilenmiyor.