CHP İl Başkanı Emrah Kozay'ın tenezzül edip adını dahi anmadığı açıklamada Alevi yurttaşların inançlarına karşı yapılan hakaretin tesadüf olmadığını benzer olayların olduğunu ifade ederek sistematik olarak yapılan saldırılaraı birlik ve beraberlik içinde ve sağduyuyla aşacakları mesajını verdi. CHP İl Başkanı Kozay sosyal medya hesabından yaptığı ve manifesto niteliği taşıyan açıklaması şöyle;

Kamuoyunun dikkatine!
Son bir haftadır Cumhuriyet Halk Partisi ile Alevi yurttaşlarımızı hedef alan ve toplumsal tepkilere neden olan eylemlere, söylemlere ve sosyal medya paylaşımlarına tanık olmaktayız. 
Bu eylem, söylem ve paylaşımların, art arda gerçekleşmesi, sistematik bir planın uygulanmakta olduğunun ipuçlarını vermektedir. 
Yerel seçimlere hızla yaklaşırken, bu tür eylem/söylem ve paylaşımların dozunun da sistematik olarak artması da çok olası bir durum. 
Kamuoyundaki algıyı değiştirmek, seçim sonuçlarını şekillendirmek için yapıldığı kanısı uyandıran bu tür provokatif girişimlere karşı dikkatli olmak ve tepkilerimizi de bu gerçeklik üzerinden değerlendirerek akılcı bir şekilde vermek zorundayız. 
Şunun bilinmesi gerekir ki, 
Cumhuriyet Halk Partisi Kuvayı Milliye’nin devamı olan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren partidir. Bugüne kadar da bu sorumluluk bilinciyle “Önce Türkiye” diyerek günübirlik/popülist politikalar değil, ülkemizin bekası, ulusumuzun huzuru, refahı, geleceği için akılcı, gerçekçi, halkçı politikalar üretmiştir. Bu gerçekliğe hiç kimse gölge düşüremez.
Milli bayramlarımızı kutlamamızdan neden rahatsız olunduğunu, belediyelerimizin Zafer Bayramını kutlayan pankartların neden toplatıldığını da halkımızın da bu gerçeklerin farkında olduğunu biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar.

Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Alevi yurttaşlarımız Ehlibeyti’n yolunu benimseyen, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, gericiliğe karşı durup çağdaşlığı benimseyen aydınlık yüzlü insanlardır. Halkın oylarıyla seçilen siyasi kimliklere sahip bazı şahısların Alevilerin inançlarını hedef alan, onları ötekileştiren paylaşımlarını kabullenmek mümkün değildir. Bu tür paylaşımlar nefret ve bölücülük suçudur. 
Herkes, her tür inanca saygı göstermek zorundadır. Toplumsal barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde, bu tür paylaşımlar toplumdaki kutuplaşmayı, ayrışmayı derinleştirmekten öteye gitmez.
Ancak farkında olunması gereken bir gerçek vardır: 
O da bir belediye meclis üyesinin yaptığı bu tür paylaşımın, bir zihniyetin ürünü olduğudur. 
Bu şahsın sosyal medya hesabından ulusumuzun emperyalist güçlere karşı verdiği kutsal bağımsızlık mücadelesinin zaferi olan 30 Ağustos’a, ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e, Lozan fatihi İsmet İnönü ve eşine yönelik hakaretler içeren ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan paylaşımlarına bugüne kadar gerek mensubu olduğu siyasi partinin gerekse toplumun bugüne kadar bir tavır geliştirmemiş olmasıda büyük bir sorundur. 
Alevi yurttaşlarımızı hedef alan çirkin paylaşımları şiddetle kınamakla birlikte, bu şahsın sahip olduğu bu değişik zihniyete başta mensubu olduğu parti tarafından bugüne kadar göz yumulması kabul edilemez bir durumdur. 
Bugün hedef haline getirilmeye çalışılan Alevi yurttaşlarımız ile hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren hem de çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete inanıp diğer partilere oy veren yurttaşların bu tür provokasyonlara karşı çok daha dikkatli olması gerekmektedir. 
Kardeşi kardeşe kırdırmayı hedefleyen bu tür oyunlara gelmeyeceğiz. 
Bu oyunu birlik, beraberlik ve bütünlük içinde birbirimizi daha çok severek, birbirimize daha sıkı kenetlenerek bozacağız. 
Haklarımızı dün olduğu gibi bugün de yarın da yasal yollardan kullanıp, gereken yanıtı/tepkiyi sükunetle, akılcı, bize yakışır ve doğru bir şekilde vereceğiz."


AV.EMRAH KOZAY, CHP ADANA İL BAŞKANI