Adanahabermerkezi.com

"Öğrenci andına karşı çıkmak, Atatürk’e, çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete, kurtuluş mücadelesine karşı çıkmaktır." diyen Kozay Adanahabermerkezi.com editörüne şu görüşlere yer verdi;

"Danıştay’ın AKP iktidarı döneminde bir yönetmelik değişikliğiyle kaldırılan öğrenci andının yeniden okunmasına yönelik kararı memnuniyet vericidir. 
Öğrenci andından rahatsız olmak, erdemli, çalışkan, yurtsever, Cumhuriyetin kurucu değerlerini özümsemiş, Atatürk İlke ve devrimlerine bağlı nesillerin yetişmesinden rahatsız olmaktır. 
Öğrenci andı,  ulusumuzun içinde barındırdığı farklılıkları aynı değer etrafından birleştirmeyi hedefleyen anlamlı, değerli bir metindir. 
Doğruluğu, çalışkanlığı, küçükleri korumayı, büyüklere saygı göstermeyi,  vatan ve millet sevgisini teşvik eden, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını feda eden atalarımızın izinden gitmeyi taahhüt eden, öğrenci andından neden rahatsızlık duyulduğunu anlamak aslında hiç de güç değil. 
Buradaki asıl hedef; ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını tarihten ve ulusumuzun belleğinden silmek, Atatürk’ün CHP ile birlikte iki eserinden biri olan Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. 
Öğrenci andına karşı çıkmak, Atatürk’e, çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete, kurtuluş mücadelesine karşı çıkmaktır."