CHP Adana Milletvekili Adayı Av.Oya Tekin, Ceyhan’ın köylerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kadın mücadelesi, yoksulluk, seçim güvenliği gibi konuları yurttaşla birlikte masaya yatıran Tekin, Türkiye’nin içine girdiği darboğazdan çıkmasının yolunun 24 Haziran seçimlerinden geçtiğini hatırlattı. 

CHP Adana Milletvekili Adayı Oya Tekin,  CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Milletvekili Adayı Osman Berke Duvan ile birlikte Ceyhan CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek, ilçe Başkanı Kadir Aydar, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile görüştü.

Ceyhan İlçesi’nin Mustafabeyli, Tatarlı, Çataklı, Burhanlı, Günlüce, Birkent, Kösreli, Altıgöz ve Dağıstan köylerinde kahvehanede yurttaşla bir araya geldi. Ceyhanlılarla konuştuğunda “Ceyhan sahipsiz” ifadesini sık sık duyduğunu söyleyen Tekin, “Siz, oy verip seçtiğiniz AKP tarafından sahipsiz bırakıldınız. Oy verme işleminiz bittikten sonra adeta işlevinizi de yitirmiş oldunuz. Bu nedenle kime sorsam Ceyhan sahipsiz diyor. Ama merak etmeyin, Ceyhan sahipsiz değil. Ben buradaki ihtiyaç ve beklentilerin farkındayım” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının Ceyhan- Yumurtalık bölgesi için söz verdiği yatırımların da hiçbirini gerçekleştirmediğine, Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi bölgesi neden 10 yıldan bu yana faaliyete geçmediğine dikkat çeken Tekin, bu nedenle gençlerin ilçeyi terk etmek zorunda kaldığını, esnafın da yüzünün gülmediğini hatırlattı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Ceyhan’da iktidarın ihmalleri nedeniyle trafik kazalarının her gün yeni bir can aldığını, çocuklar için parklar, bahçeler, oyun alanlarının yapılmadığını belirten Tekin, 24 Haziran seçimlerine yönelik yurttaşa düşen görevleri de anımsattı. Seçim güvenliğini sağlamada en önemli görevin yurttaşa düştüğüne dikkat çeken Tekin, yeni seçim güvenliği yasasının pek çok sorunu da beraberine getirdiğini belirterek şöyle devam etti:

 "Bu durumda, seçmenin serbest iradesi ile oyunu kullanmasını engelleyecek, iradeyi baskı altına alacak, zorlama ile seçmen tercihini etkileyecek bir durum yaratmanın yanı sıra, seçimlerin yargı denetim ve gözetimin altında yapılması ve polisin müdahale etmesi istisna iken, istisnalar kural haline getiriliyor."

YAŞAR KEMAL’İN OKULU MÜZE OLMALI

Ceyhan ziyaretlerini, ilçedeki yoksul aileleri ziyaret edip bilgi alışverişinde bulunarak sürdüren Tekin, Burhanlı Köyü’ndeki Yaşar Kemal’in okuduğu ancak şimdi kapalı olan okula giderek, bu okulun da bir an önce müze haline getirilmesi gerektiğini söyledi.