Adanahabermerkezi.com
1 - AHM: CHP neden "Türkiye'yi bödürtmeyeceğiz, Cumhuriyetimizi koruyacağız" mitingleri yapmaya karar vermiştir.

Tekin Bingöl: Türkiye 78 milyon vatandaşımızın ortak yurdudur ve başka da yurdumuz yok. Bu ülkede bin yıldan fazla süredir bir arada olanlar, farklı inançlara, etnik kimliklere sahip olsalar, farklı yaşam tarzı sürdürseler de ortak kaderi paylaşıp bir arada yaşamışlar. Bütün bu nedenlerle, bölünmeden, ayrışmadan, bir arada yaşamayı sürdürmeliyiz. Bu yüzden cumhuriyeti koruyarak bir arada yaşamayı sürdüreceğiz.

2 - AHM: İlk mitingin Adana'da olması, kentte heyecan yaratmıştır. Parti olarak Adana'da mitinge başlama nedeniniz nedir?

Tekin Bingöl:  Aslında bu bizim ilk mitingimiz değil. Daha önce İstanbul-Taksim’de, İzmir-Gündoğdu’da ve Çanakkale-Anafartalar’da da büyük buluşmalar gerçekleştirdik. 3 Aralık’ta da Adana’da bir büyük buluşma gerçekleştireceğiz. “Büyük Buluşma” diyorum çünkü bu miting, cumhuriyet, laiklik, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi ortak değerlere sahip her vatandaşımızın davetli olduğu bir mitingdir. Bu miting, Türkiye’nin birliğine yönelik, Çukurova’dan güçlü bir haykırışın mitingi olacak. Birçok il örgütümüz miting için talepte bulundular. Ancak Adana örgütümüz Adana için çok ısrarlı ve heyecanlıydı. Onun için 3 Aralık mitingini Adana’da gerçekleştiriyoruz.
 
3) AHM: Mitinge katılım konusunda Adanalılar'a çağrınız ne olur? Bu çağrıyı Türkiye'nin bölünmesini istemeyen herkes için yapabilir misiniz?

Tekin Bingöl:  Hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm Adanalılar bu mitinge davetlidir. Bu miting, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini savunan herkese açık bir büyük buluşma olacak.

4 - AHM:  CHP olarak "Cinsel istismar" düzenlemesinde olduğu gibi halkın dik duruşu sayesinde amacınıza ulaşacağınızı düşünüyor musunuz?

Tekin Bingöl:  Bir gece yarısı operasyonu ile tecavüzcüleri aklamaya yönelik düzenleme yapılacaktı. Ancak CHP milletvekillerinin dikkati ve ısrarlı tavrı ile o gece sonuç alınamadı. CHP’nin ve kadın örgütlerinin kararlı duruşu ile bu düzenlemeyi gerçekleştiremediler. Ülkesine karşı sorumluluk hisseden vatandaşlarımızla birlikte bu olumsuzluğa göğüs gerecek ve Türkiye’yi bu sallantılı ortamdan çıkaracağız.
 
Sayın Bingöl; Verdiğiniz Bilgiler için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.