Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, partisinin katıldığı İlçe Danışma Kurulu toplantılarında, referandum sonuçlarına değinerek, “Bizim bundan sonra yapacağımız tek şey ‘Hayır’ bloğunu daha da büyütmek olmalı” dedi.
TBMM’deki çalışmalarının dışında tüm zamanını memleketi Adana’da geçiren Milletvekili İbrahim Özdiş, bu hafta sonunu da yoğun bir programla geçirdi. Adana’daki İlçe Danışma Kurulu Toplantıları’na ile birçok etkinliğe katılan Özdiş, Referandum çalışmalarında güçlü bir ivme kazanan CHP’nin tüm organlarıyla çalışmalarını daha da arttırarak devam ettirmesi gerektiğini savundu.

TOPLUMSAL MUHALEFET

Referandum çalışmaları döneminde ‘Hayır’ bloğunun CHP’nin amiral gemisi öncülüğünde başarıya giden yolu keşfettiğini ifade eden Özdiş, “Seçimin gerçek sonucunu tüm toplum ve AKP’de biliyor. Bu seçimi Hayır bloğu kazanmıştır. Açıklanan resmi sonuçlar değil gerçek sonuçlar ortadadır. Bizim bundan sonra yapacağımız ‘Hayır’ bloğunu daha da büyüterek toplumsal muhalefeti sürdürmektir. Partimizin tüm organları referandumda gerçekleştirdiği çalışmalara ara vermeden halka gitmeye, halka dokunmaya devam etmelidir. Cumhuriyet kazanımlarını teslim etmemenin yolu ‘Hayır’ bloğunu korumaktan geçer” dedi.

ÖN SEÇİMLE BELİRLENMELİ

Danışma Kurulu Toplantıları’nda büyük ilgi gören ve konuşması yoğun alkış alan Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, kongre sürecinde üyelerin önüne mutlaka sandık konulması gerektiğini söyledi.
CHP’nin tüm adaylarını belirlemesinin ön seçimle olması gerektiğini savunan Özdiş, “Milletvekilinden, belediye başkanına hatta mümkünse belediye meclis üyelerini bile parti içinde seçimle belirlemeliyiz. CHP’nin adayları parti tabanının adayı olmalı. Biz demokrasiyi savunuyorsak parti içinde de demokrasiyi savunmalıyız” dedi