Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel bir yurtta 1 Aralık 2016’da meydana gelen yangında ölen çocuklarımızın anılarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından komisyon kurulması kararının 7 Aralık tarihli resmi gazetede yayımlanmasına rağmen iktidar partisince herhangi bir üye belirlenmemesi nedeniyle o tarihten bu yana komisyonun herhangi bir çalışma yapmadığını kaydeden Tümer, bu arada yangınla ilgili tutuklu bulunan 4 kişinin tahliye edildiğine dikkati çekti.

BİLİRKİŞİ RAPORU ORTADA!

Yangınla ilgili tutuklu bulunan 4 kişinin tahliye edilmesine tepki gösteren Tümer, sorumluların bir an önce gerekli cezaya çarptırılmasını diledi. Yangın sonrası kamuoyuna da sunulan bilirkişi raporunun ihmaller zincirini ortaya serdiğini belirten Tümer, “Aladağ halkı, Adanalılar, tüm Türkiye adalet istiyor. Çocuklarımızın hayatlarını hiçe sayanlar cezasız kalmamalı” diye konuştu.

HATALAR ZİNCİRİ VAR

11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği feci yangının hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu, yürekleri dağlamaya devam ettiğini kaydeden Tümer, tahliye edilen 4 dernek yöneticisi ile birlikte hatalar zincirine göz yuman diğer sorumluların da adalet önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.
KOMİSYON ÇALIŞSIN!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan araştırma komisyonunun gerekli inceleme ve çalışmaları 7 Aralık 2016 gününden bu yana gerçekleştiremediğini belirten ve bu duruma tepki gösteren Tümer, “Çünkü komisyon kurulması kararına rağmen AKP grubundan herhangi bir üye verilmedi. Dolayısıyla komisyonun kurulması hiçbir işe yaramadı. Bu arada yangınla ilgili tutuklananlar birer birer tahliye ediliyor. Çocuklarımızın ve ailelerinin anısına saygı gösterilsin. Başka çocuklarımız ölmesin” dedi.