Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, gezilerini aralıksız sürdürüyor. CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte başlattıkları gezilerini sürdürdü. CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay'ın da eşlik ettiği CHP milletvekilleri, hep birlikte ilk olarak Adana Alevi Kültür Dernekleri'nde Başkan Murtaza Moroğlu ve canlarla buluştu. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Nihat Sözütek, oda başkanları ve esnaflarla da bir araya gelen Barut, Sümer, Şevkin ve Bulut'a CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay da eşlik etti. Esnafın sorun, talep ve önerilerini dinleyen CHP kadroları, "Esnaflarımız toplumsal hayatın ve ticari yaşamın en önemli aktörleridir. Siftahsız dükkan kapatan, vergi yükünün altında ezilen esnaflarımızın her zaman yanındayız. Onların sesi, gözü kulağı olacağız" dedi.

ÜRETİCİ ÖRGÜTLERİYLE BULUŞTULAR

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, daha sonra sırasıyla Yüreğir Ziraat Odası, Seyhan Ziraat Odası ve Adana Çiftçiler Birliği'ni ziyaret etti. CHP'li milletvekilleri, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçilerin sorunlarını dinleyip çözüm için birlikte hareket etme çağrısı yaptı. 

'ÜRETİCİ KAZANACAK, MEMLEKET KALKINACAK'

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını dikkat çeken CHP'li Barut, Sümer, Şevkin ve Bulut, şöyle konuştu:

"Hasat çiftçinin bayramıdır ama maalesef mısır ve pamuk hasadı yaklaşırken üreticilerimiz maliyetin altındaki fiyatlar nedeniyle zor günler yaşıyor. Süt para etmiyor, hasadı yaklaşan mısır fiyatları maliyetin altında, Pamukta fiyat belli değil. Yüksek üretim maliyetlerine karşın zorluk ve güçlüklere inat hep üretme gayretindeki çiftçilerimizin yüzünü güldürmek boynumuzun borcu. Umutsuzluk yok, bu yokluk düzeni değişecek. Hasat dönemlerini yeniden bayram gibi karşılayacağız. Hep birlikte üreticinin maliyet yükünün azaltılması, ürünlerin para etmesi, çiftçimizin kazanması, ülkemizin ve kentimizin kalkınması için mücadele edeceğiz."