Sümer Bayramın birinci günü, CHP İl Binasında partililerle bayramlaşma törenine katıldı. Aynı gün Yüreğir’de esnaf, kahvehane ve ev ziyaretleri yaparak gün boyu yoğun bir bayramlaşma programı uyguladı. Bayramın ikinci günü sabah erkenden yola çıkarak Pozantı CHP İlçe Binasında önce partililerle bir araya gelerek bayramlaşma törenine katıldı. Sümer, burada yaptığı konuşmada “24 Haziran seçimlerinin ve parlamenter sistemin önemini anlattı. Tek adam rejiminin Ülkemizi karanlığa götüreceğini, yaklaşık bir aydır sahada olduğunu, tüm ilçeleri gezdiğini halkın gerçekten ekonomik olarak da çok zor durumda olduğunu ve tamam dediğini.” Anlattı. Daha sonra Pozantı, Alpu, Fındıklı, Kamışlı başta olmak üzere gün boyu geç saatlere kadar Pozantı’yı adeta köy köy gezerek, halkla kucaklaşarak bayramlaştı. 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatmaya devam etti. Pozantı köylerinde coşkuyla karşılanan Sümer, aynı gün Ceyhan İlçemize geçti. Sümer burada da bir takım bayramlaşma ziyaretlerinde bulundu.

Bayramın üçüncü günü ise sabah Kozan İlçemizde öğleden sonra da Yüreğir Bölgesine Belediye Başkanları ve İl, İlçe Başkanlarıyla adeta çıkartma yapan Sümer, bu bölgede de coşkuyla karşılandı.

Bayramın üçüncü günü sabah erkenden Kozan CHP İlçe Binasında partililerle bir araya gelen Sümer, bayramlaşmanın ardından heyecanlı ve coşkulu bir konuşma yaptı. Öğleden sonra ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İl Başkanı Emrah Kozay ve Milletvekili Adayları ile birlikte, Yüreğir’e bağlı, Havutlu, Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu’nda halkla bir araya gelen Sümer bazen de bir sandalye üzerine çıkarak, CHP Seçim Bildirgesinden örnekler verdi. Parlamenter sistemi anlattı. “16 yıldır AKP iktidarında özellikle bu bölgeye hiçbir yatırımın gelmediğini” söyledi. “AKP’nin 16 yıldır en fazla oyu Adana’dan ve bu bölgeden aldığını, en güçlü siyasetçilerinin Adana’dan seçilerek bakanlık yaptığını, ancak bugüne kadar Adana’ya kalıcı hiçbir yatırımın yapılmadığı gibi, komşu illerle kıyaslandığında ilimizin kamu yatırımlarında en az yatırım yapılan bir il olduğunu söyledi. Havutlu Bölgesinin nüfus olarak çok kalabalık olduğunu ancak bir hastane dahi bu bölgeye yapılmadığını “ dile getirdi. “Karataş ve Yumurtalık, Türkiye’nin en güzel sahiline sahip, bir tane turizm yatırımının dahi yapılmadığını” dile getirdi. “Milletvekili adayları ve Belediye Başkanlarımızla birlikte size söz veriyoruz, tüm sorunlarınızı çözmeye talibiz.” dedi.