Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nde Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ve İl Bilişim Sorumlusu Ahmet Dardağan da yalnız bırakmadı.

HAKLIYIZ VE HAKLI OLMAMIZDAN KORKUYORLAR”

"Haklıyız ve haklı olmamızdan korkuyorlar” diyen İl Başkanı Barut, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nin haksızlığa ve zulme uğrayan tüm yurttaşların hakkını, hukukunu her zaman, her yerde, her koşulda koruma çabası içinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

YARGININ BAĞIMSIZLIĞI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, ADALET İÇİN…

“Adalet yerini buluncaya, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı yeniden sağlanana dek, ADALET için bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Güvenpark’ta, yarın ve sonrasında da adalet için, yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü için hiçbir şiddet içermeyen, eylem ve etkinliklerimizle her yerde olacağız. Kararlıyız ve kazanacağız.”

KADIN KOLLARINDAN ‘ADALET İSTİYORUZ’ EYLEMİ

Adana İl ve İlçe Kadın Kolları da, il yöneticileri, ilçe başkanları, gençlik kolları, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Adana İl Başkanlığı önünde “Adalet istiyoruz” eylemi gerçekleştirdi. Ellerinde “Adalet” yazan dövizlerle sessiz eylem yapan katılımcıların tek sloganı da “Adalet istiyoruz” oldu.

“ADALET SAĞLANANA KADAR ADALET İSTEYECEĞİZ”

Adaletin olmadığı toplumlarda haksızlığın en üst seviyede olduğunu belirten İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, bugün Türkiye’de de adaletsizliğin hakim olduğunu vurguladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’tan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün çok anlamlı ve ülkenin geleceği açısından da önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, “Adalet sağlanana kadar adalet istediğimizi her yerde haykıracağız” diye konuştu.