Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü 16 Nisan’da gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumu nedeniyle ara verdiği danışma kurulu toplantılarının dördüncü turuna Karataş ilçesinden başladı.

Karataş Belediyesi çok amaçlı etkinlik salonunda Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karataş Belediyesi Başkan Vekili Ali Durnaoğlu, Karataş İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba, Karataş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tandoğan, İl yöneticileri ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

AYGÜN’DEN ‘HAYIR’ TEŞEKKÜR

Referandum sonuçlarının değerlendirilip, önümüzdeki süreçte yapılması gereken çalışmaların masaya yatırıldığı danışma kurulunun açış konuşmasını yapan Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Karataş’ta yüzde 68 oranında ‘hayır’ çıktığını anımsatarak, emeği geçen herkese ve Cumhuriyeti koruma kararlılığı taşıyıp ‘hayır’ oyu kullanan tüm yurttaşlara teşekkür etti.

“DANIŞMA KURULLARININ REFERANDUM SONUCUNA ETKİSİ OLUMLU OLDU”

İl Başkanı Ayhan Barut, referandum öncesinde üç tur halinde gerçekleştirilen danışma kurulu toplantılarının, Adana’da referandum sonucuna olumlu etki yaptığına işaret etti. Barut, “Parti içi sorunlarımızı, bu toplantılarda dile getirip, bu sorunlara çözüm yolu ararken, aynı zamanda sağladığımız birlik ve beraberliği, referandum sürecinde uyumlu bir çalışmaya dönüştürerek Adana’da başarıya ulaştık” diye konuştu.


“TÜM PARTİ ÖRGÜTÜ ÖZVERİYLE ÇALIŞTI”

Adana’da tüm parti örgütünün vatanın, Cumhuriyetin, demokrasinin, çocukların geleceğini kurtarmak için var gücüyle gece gündüz demeden çalıştığının altını çizen Barut, “Bugün Adana’da ‘hayır’ın önde çıkmasında her birinizin büyük emeği var. Emeğinize, yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.

“REFERANDUM DOĞU İLE BATIYI BULUŞTURDU”

Referandumunun ülkede farklı etnik kökenlere, siyasi görüşlere ve düşüncelere sahip partileri ve insanları bir araya getirdiğini dile getiren Barut, “16 Nisan referandumu bir arada nasıl birleşebileceğimizi gösterdi. Doğu ile Batıyı buluşturdu” değerlendirmesinde bulundu. 

“HAYIR DAHA BİTMEDİ”

Yüksek Seçim Kurulu’nun Anayasa’ya, seçim kanununa, kendi genelgelerine aykırı kararıyla ‘hayır’ oylarının açıkça gasp edildiğini vurgulayan Barut, CHP’nin bu konudaki hukuk mücadelesinin 49 milyon yurttaşın hakkını korumak adına sonuna kadar süreceğini kaydetti. Barut, “Hayır daha bitmedi” ifadelerini kullandı.


“CUMHURİYET İÇİN MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRECEĞİZ”

Her olasılığa karşı hazırlık olmak gerektiğini dile getiren Barut, erken seçim olmazsa 2019 yılında yapılacak yerel, genel ve başkanlık seçimlerini için referandum sürecindeki çalışmalara devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Barut, şunları kaydetti:

“Referandum sürecinde yürüttüğümüz çalışmalar, bu seçimlere hazırlık anlamında çok önemli tecrübeler sağladı. Bu tecrübeler ışığında eksiklerimizi gidermek, yanlışlarımızı düzeltmek zorundayız. Özellikle sandık çevresi örgütlenmesi, önümüzdeki süreçte çok daha büyük önem taşıyacak. Referandumdaki yüzde 49’luk bir ‘hayır’ bloğu,  2019’da seçimler için önemli bir veri oluşturuyor. Cumhuriyetimiz ve geleceğimiz için mücadelemizi sürdürüp, motivasyonumuzu yüksek tutup, birleştirici gücümüzü kullanıp, yılmadan çalışıp 2019’da ‘hayır’lı bir final yapacağız.”

Danışma kurulu üyeleri de referandum sürecindeki çalışmaları değerlendirip,