Bilim Komisyonu ile Eğitim Komisyonu’nu da kurduklarını anlatan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Sağlık Komisyonu’nun, 19 Ağustos 2010 tarihinde Dr. Bülent Büyükiz, Dr. Halit Atik, Dr. Aykut Karzan, Doç. Dr. Mehmet Özalevli, Dr. Fahrettin Emre, Ecz. Fatih Tambay, İl Kadın Kolu Saymanı Hemşire Fatma Dinigüzel katılımı ile kurulduğunu, yürütme kurulunun da aynı isimlerle çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Görev alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
CHP Adana İl Sağlık Komisyonu Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Bülent Büyükiz, Ağustos ayında ilk projeyi uyguladıklarını belirterek, “Halkoylaması öncesi CHP Adana İl Sağlık Komisyonu, CHP İl Kadın Kolu işbirliği ve Nobel Tıp Merkezi’nin katkısı ile ilk projesini kadınlara yönelik gerçekleştirdi. Kadınlarda en çık görülen Meme Kanseri ve Kemik Erimesi hastalıklarının erken tanısına yönelik olarak Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Ölçümü tetkikleri yapıldı” dedi. Dr. Büyükiz, şu bilgileri verdi:
“Nobel Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen bu projede 24 Ağustos–07 Eylül tarihleri arasında 95 kadına Mamografi tetkiki, 122 kadına Kemik Yoğunluğu Ölçümü tetkiki yapıldı. Tetkikler değerlendirilerek gerekli önerilerde bulunuldu.
CHP İl Sağlık Kolu ve Yürütme Kurulumuz, Sağlık Politikaları, Yerel Sağlık Hizmetlerinin Sunumu ile ilgili çalışmalar yaparak CHP Adana İl Yönetimine sunmayı kararlaştırdı. Ayrıca il genelinde tüm sağlık kuruluşlarında temsilcilik kurulması ile ilgili organizasyon çalışmaları yapılması konusunda karar aldı.”