Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkan Yardımcısı Av. Emrah Kozay, sandık güvenliğinden endişe duyduğu için sandığa gitmek istemeyen seçmenlerin gönül rahatlığıyla oylarını kullanabileceğini söyleri. CHP Adana İl Başkanlığı olarak 1 Kasım seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamaya yönelik tüm önlemleri aldıklarını dile getiren Av. Kozay, “Yurttaşlarımızın hep bir oyuna sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.  

 

“HER BİR OYA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

CHP Seçim Güvenlik Koordinasyon Kurulu toplantısı CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, il yöneticileri, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve gönüllü avukatların katılımıyla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı.

CHP Adana İl Başkan Yardımcısı ve Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Emrah Kozay, il örgütü olarak sandığa giden her yurttaşın oyuna sahip çıkmakla yükümlü olduklarını söyledi. Sandık güvenliği konusunda gerekli tüm önlemleri aldıklarını dile getiren Av. Kozay, 7 Haziran seçimlerinde bu konuda başarılı bir sınav verdiklerini kaydetti. Aynı sorumlulukla1 Kasım seçimlerine hazırlandıklarını ve 7 Haziran seçimlerinde gönüllü olarak görev alan başta avukatlar olmak üzere herkese teşekkür eden Av. Kozay, “Adana’ya ve Türkiye’ye sesleniyorum. Bütün halkımızın oylarına sahip çıkacağız. Bu oylara sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.

 

“HALKIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA OYLARINI KULLANABİLİR”

Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle savaşın eşiğine gelen Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunun altını çizen Av. Kozay, CHP’yi iktidara taşımak için her bir oyun çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen seçimlerde sandık güvenliği noktasında yaşanan sorunlar nedeniyle sandığa gitmek istemeyen yurttaşlarımız artık gönül rahatlığıyla oylarını kullanabilirler. Çünkü CHP Adana İl Örgütü olarak 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi her bir oya sahip çıkacağız” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilk kez il başkanlığı döneminde sandık güvenliğinin sağlanması konusunda 2011 seçimlerinde gönüllü avukatlarla işbirliği yaptıklarını ve çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, aynı uygulamanın devamından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından 7 Haziran seçimlerinde gönüllülük esasına dayalı olarak sandık güvenliğini sağlamak için görev alan avukatlara teşekkür belgesi takdim edildi.