Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güvenin desteği ile yapılan konferans’ta Adana Barosu eski Başkanı Avukat Aziz Erbek ve Kültür eski Bakanı Timuçin Savaş Konuşmacı olarak katıldı.

Konferans ile ilgili açıklama yapan CHP Sarıçam Genlik Kolu Başkanı Meltem Sarıgeçili ‘’ Yapılan Anayasa değişikliği değil Rejim değişikliğidir. Bu nedenle biz CHP Genleri olarak Ülkemizin bütünlüğüne ve Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacağız ‘’dedi.

Konferansta ilk konuşmacı olan Avukat Aziz Erbek yapılan değişiklikle ilgili bilgiler vererek neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı. Avukat Erbek yaptığı konuşmada ‘’Başkanlık sistemi sert kuvvetler ayrılığına dayanır. Yasama, yürütme ve yargı birbirinden tamamen ayrıdır. Birbirlerini denetleme mekanizmaları vardır. Önerilen sistemde ise bütün yetkiler bir kişinin (Cumhurbaşkanının) elinde toplanıyor. Bu sistem bir başkanlık sistemi değildir. Açıkça, diktatörlük, tek adam rejimi önerilmektedir.Bu nedenle Hayır diyerek ülkemize ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız’’dedi


Erbek’ten sonra söz alan Kültür eski Bakanı Timuçin savaş yaptığı konuşmada yeni Anayasanın siyasette yapacağı tahribata değinerek’’Bu sistemde başbakanlık kalkıyor. Bakanlar kurulu da kalkıyor. Bu günkü anlamda bakanlıklar kalmıyor. Cumhurbaşkanı istediği kişileri cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabilecek. Ayrıca hangi bakanlıkların kurulacağına kendisi karar verecek ve bakanları da kendisi atayacak. İstediği zaman bunları görevden alabilecek. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, sadece Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacaklar. Atanmaları ve görevden alınmaları tamamen Cumhurbaşkanının yetkisinde olacak. TBMM'nin bakanların atanmalarında hiçbir onama yetkisi yok. Ayrıca görevden alınmalarını isteme, düşürme ya da başka bir şekilde denetleme yetkileri de yok. Meclis, Cumhurbaşkanını da denetleyemeyecek, hesap da soramayacak. Cumhurbaşkanı hiç kimseye karşı sorumlu değil. Kimseye hesap vermeyecek. Ayrıca denetlenmeyecek’’dedi

Konferansa CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz, Sarıçam İlçe Kadın Kolu Başkanı Emine Ünal, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.