Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut,  13 yıllık mevcut hükümetin uygulamalarından rahatsız olan toplumun oluşturduğu bloğun 7 Haziran’da hükümet karşıtı bir refleks gösterdiğini söyledi. Toplumun tercihlerine eskisi gibi ideolojik yaklaşmadığını ifade eden Bulut, “Özellikle CHP seçmeni oluşan tehlikeye karşı reflekslerini güçlü tutuyor. CHP'liler bu seçimlerde tercihini yaparken partisi kadar, ülke geleceğini de önemsemiştir" dedi. 

AKP İKTİDARI ÇÖKÜŞE GEÇTİ

7 Haziran’da yapılan milletvekilliği seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bulut, toplumun bu bilinçle sandığa gidip ülkede oluşan korku imparatorluğuna karşı bir karşı blok oluşturduğunu söyledi. “Toplum kendi önlemini aldı” diye konuşan Bulut, sandıktan çıkan sonuçla birlikte 13 yıllık AKP iktidarının da çöküşe geçtiğini ifade etti.

HAKSIZ REKABET YAŞANDI

Seçim öncesinde CHP İl Örgütü olarak Adana’da birinci parti olmayı hedeflediklerini aktaran Bulut, ocak ayında CHP’nin Adana’daki oy oranının yüzde 25’lerdeyken çok hızlı bir yükselişe geçtiğine işaret etti. Seçimden 15 gün önce yapılan anketlerde oy oranının yüzde 33’e kadar yükseldiğini ancak son haftada MHP’nin Büyükşehir avantajını, AKP’nin de hükümet gücünü kullanmasının seçmen üzerinde etki yarattığını kaydeden Bulut, “Rakiplerimizden biri hak hukuk tanımayan hükümet, diğeri Büyükşehir gibi devasa bir gücü elinde bulunduran partiydi. Haksız rekabete rağmen oylarımızı koruduk” şeklinde konuştu.

BARAJ SORUNU CHP’Yİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

30 Mart yerel seçimlerinde MHP'ye giden oyların büyük oranda geri döndüğünü ifade eden Bulut, 'HDP'nin baraj kaygısının' CHP'nin Adana'da birinci parti olmasının önüne geçtiğini söyledi.  Bulut, HDP'nin baraj sorununun ve Diyarbakır'da patlayan bombanın Adana'da CHP seçmenini kısmen bu partiye yönlendirdiğini dile getirdi.

“CHP DOĞRU YOLDA”

CHP’nin yeni söyleminin kamuoyunda kabul gördüğüne dikkati çeken Bulut, “CHP olarak yeni bir dil kullanıyoruz.  CHP doğru bir yolda ve toplumdaki CHP algısı hem bu söylem diliyle, hem de siyaset anlayışıyla yavaş yavaş değişecek” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM SONUÇLARI YOL HARİTASI OLACAK”

Adana’da ilçelere, mahallelere ve köylere göre kapsamlı olarak değerlendirdikleri seçim sonuçlarına göre bir yol haritası belirleyeceklerini vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, “CHP örgütleri gereken özeleştiriyi yapıp, yarın seçim varmış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.