CHP Seyhan Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Bengül, Anıl Anlı, Dilan Göneş, Burcu Keman, Derya Zerengök, Cihan Karakuzu, Anıl Aslantutar ve Süleyman Albayrak, yaptıkları ortak açıklamayla, görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.
İlçe Başkanı Hamdin Öztep’in başkanlığı da bu istifalarla düşerken, Gençlik Kolları Yönetmeliği gereği ilçe gençlik kolları yönetiminin seçime gitmesi gerekiyor.

Görevlerinden istifa eden sekiz üyenin imzasıyla yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Bizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi ve çatısında bulunmaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Gençlik Kolu yöneticileriyiz. Türkiye'nin bulunduğu koşullarda Seyhan gençliği olarak, Hamdin Öztep başkanlığındaki ilçe gençlik kolunun ve İl Gençlik Kolu Başkanı Alaattin Solmaz’ın partiye ivme kazandıracak çalışmalardan çok uzak bir yönetim anlayışını üzüntüyle görmüş bulunmaktayız.

Bırakın partiye taze kan kazandıracak çalışmalar yapılmasını, aksine seyhan ilçe ve il gençlik kollarını, kendi şahsi emelleri uğruna kullanan siyasi kişiliklerin varlığı da alenen ortaya çıkmıştır. 

Ayrıca İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hamdin Öztep ve İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz’ın gençliği ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren siyasi birliktelikleri de ortadadır. Bu anlayışın en somut göstergesi il gençlik kolları ile bazı ilçe gençlik kolları yönetimleri arasındaki uyumsuzluktur.
CHP Seyhan Gençlik Kolu’nda birlik ve beraberliğin sağlanması yerine, hizipçilik yaparak gençlik kollarının adeta parçalanmasına neden olan şahısların bu tutumunu kınıyoruz. Sadece ben' diyerek gençlik kollarını paramparça etmek kimsenin haddine değildir. Unutulmasın ki, bu parti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz gençlere emanet ettiği bir mirastır. Bu mirası şahsi emellerine alet etmeye çalışanlara asla bırakmayacağımızı belirtiyoruz. Bu parti kimseye çıkar sağlamak için alet edilemez ve edilemeyecektir.
CHP Seyhan gençliğini adeta birbirine düşman eden bu zihniyetin, Ata’mızın emaneti partimiz CHP’den partiden derhal elini çekmesi ve hiç kimsenin güdümünde olmayan, parti örgütleriyle uyum içinde çalışıp CHP’yi iktidara taşıyacak yeni bir kadronun göreve gelmesi gerektiğine olan inancımızla Seyhan İlçe Gençlik Kolu yönetimindeki görevimizden istifa ediyoruz.
Kimse unutmasın ki;
CHP gençliği hiçbir zaman şahsi menfaatlerle hareket etmemiştir, etmemelidir, edemez. Bu kirli zihniyetin yaptıkları artık ayyuka çıkmıştır. Bir kez daha yineliyoruz, partimizin onurlu duruşuna zarar veren bu zihniyetin silinmesi için aşağıda isimleri bulunan kişiler olarak CHP Seyhan Gençlik Kolu yönetiminden istifa ediyoruz.Sorumluluk duygusuyla aldığımız bu karar umarız ki, bu tavrımız cumhuriyetin teminatı, Atatürk ilke ve devrimlerinin yegane koruyucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni şahsi menfaatleri için kullanan herkese örnek olur.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde şahsi menfaatlere yer yoktur, olmamalıdır.
Ve ayrıca bilinmelidir ki, bu asla bir son değil, aksine bir başlangıçtır.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
 

Anıl ANLI

Süleyman BENGÜL

Dilan GÖNEŞ

Burcu Keman,

Derya Zerengök,

Cihan Karakuzu,

Anıl Aslantutar,

Süleyman Albayrak.