Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi. Kolcu, önümüzdeki seçimlerde Seyhan’da 180 bin oya ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Elit Balo Salonu’nda dün gerçekleştirilen Seyhan İlçe Kongresinin divan başkanlığını Antalya Milletvekili ve Adana Denetmeni Niyazi Nefi Kara yaptı.

“KARANLIKTAN ATATÜRK’LE ÇIKABİLİRİZ”

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlıktan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek çıkılabileceğini kaydetti.

“SEYHAN’DA HEDEF 180 BİN OYA ULAŞMAK”

Önceki dönemde Seyhan’da 150 bin oya ulaşma hedefi koyduklarını anımsatan Kolcu, önümüzdeki dönemde hedefinin Seyhan’da 180 bin oya ulaşmak olduğunu açıkladı. Kolcu, “Önümüzdeki seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesini CHP’ye kazandırmak en büyük hedefimizdir” dedi.

“GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLDA BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ”

2019’da gerçekleştirilecek seçimlerin önemine vurgu yapan İl Başkanı Ayhan Barut, “Önümüzde geri dönüşü olmayan bir yol var ve bu yolda başarılı olmak zorundayız. Çünkü kaybettiğimiz taktirde önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu çağdaş Cumhuriyetten geriye hiçbir şey kalmayacak. Kalmadığı gibi Cumhuriyetten, özgürlüklerden, demokrasiden, adaletten yana olanların söz söyleme gibi bir hakkı bile olmayacak. Türkiye tek bir adamın elinde adeta bir oyuncağa dönüşecek. O tek kişinin iki dudağı arasından çıkan her söz kanun olacak” şeklinde konuştu.

“KAZANMAK ZORUNDAYIZ”

Başkanlık seçiminin bir var olma mücadelesi olacağının altını çizen Barut, “Ya bu mücadeleyi kazanıp hep birlikte var olacağız ve ülkemizi geleceğe güvenle taşıyıp, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakacağız. Ya da kaybedeceğiz. Nefes alamaz hale getirileceğiz, özgürce konuşamayacak hatta düşüncelerimize bile pranga vurulacak. İşte bu yüzden kazanmak zorundayız ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“SEYHAN’DA YÜZDE 35’İN ÜZERİNE ÇIKMALIYIZ”

Yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için Seyhan’ın büyük bir rol oynayacağını dile getiren Barut, CHP’nin Seyhan’da yüzde 35’in üzerinde bir oya ulaşmasını hedeflemek gerektiğinin altını çizdi. Barut, “Bu orana ulaşmak imkansız değil. Çünkü Seyhan’da 16 Nisan Referandumunda yüzde 63.35 oranında hayır çıktı. Doğru, etkili, yoğun ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir çalışma modeliyle başarıya ulaşabiliriz.  Yeter ki isteyelim, el ele verip, yarından itibaren alanlarda referandum öncesindeki gibi çalışalım.  Seyhan’da alacağımız fazladan her oy bize Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını sonuna kadar açacaktır” dedi.

ABEYDULLAH KOLCU’NUN TEK LİSTESİ OYLANDI

Faaliyet raporu ile mali rapor ibra edildikten sonra mevcut Başkan Abeydullah Kolcu’nun listesi oylandı. Kolcu’nun yeni dönemdeki yönetimi şöyle oluştu:

“Abeydullah Kolcu, Sevim Ağamulla, Fatma Akdoğdu, Ezgi Aktürk, Mehmet Ali Arslanlıoğlu, Mustafa Ayaz, Haydar Çağlar, Sevinç Çetin, Veysi Daş, Mehmet Demir, Fatih Dere, Gözde Durinğa, Mehmet Dündarcan, Metin Şeymus Eren, Ali Karıncaoğlu, Selma Onuralp, Lütfi Özel, Halil Özkan, Melih Sabahşen”