Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, yönetim kurulu üyeleri ve milletekili adayları Avukat Elif Doğan Türkmen, İnşaat Mühendisleri Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin ve Diş Hekimi Mustafa Bilgilioğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’nu (İKK) ziyaret etti.
TMMOB’ye bağlı odaların Adana Şube Başkanları’nın katıldığı toplantıda konuşan İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB’nin etkisizleştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Kavi, TMMOB’ye bağlı odaların bulundukları kentlerin gelişimine katkı koyduğunu ancak birçok zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi. CHP milletvekillerinin odalara sahip çıkması çağrısında bulunan Kavi, TMMOB’nin işçi cinayetlerinden çarpık kentleşmeye, imar sorunundan tarım arazilerinin korunmasına kadar birçok konuda bilimsel çalışma yaptığını dile getirdi. CHP’nin özellikle ön seçim yaptığı yerlerde sinerji yakaladığını kaydeden Kavi, “Ön seçimle gelen adaylar halkı arkasına almış oluyor. Sorumluluğun geniş kesimlere yayılması açısından ön seçimin önemi ortaya çıkıyor” dedi.

BULUT: “HER ALANDA PROGRAMIMIZ VAR”
CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ise CHP adaylarının tüm renkleri içinde barındırdığını ve Adana’da önemli bir sinerji yakaladığını kaydetti. CHP programının tüm Türkiye’yi kapsadığını ifade eden Bulut, “Gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle insanlar fakirleştirildi. Bu fakirleştirme sürecinde ortaya CHP çıktı. Emeklisinden işçisine, memurundan esnafına kadar birçok konuda program hazırlayan CHP taşeronlaştırma sisteminin rafa kaldırılmasını da öngörüyor. Genel Başkanımızın en önemli konularından biri de ileri demokrasidir. Çünkü Türkiye’de kim sesini çıkarsa yukarıdan biri kafasına sopayla vuruyordu. Bu açıdan bakıldığında ekonomi dışında insan hakları ve demokrasi savunuculuğunda da CHP öne çıkıyor” diye konuştu. Bulut, CHP yönetimindeki en önemli partnerlerden birinin de TMMOB’ye bağlı odalar olduğunu söyledi ve adayların birçoğunun da TMMOB ailesinden olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.


ÖZKAN: “ÖN SEÇİM İVME KAZANDIRDI”
CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Kemal Özkan da ön seçimin partiye büyük bir ivme kazandırdığını kaydetti. Genel merkez tarafından verilen görevi layıkıyla yerine getireceğini söyleyen Özkan, “Kozan ve İmamoğlu bölgesinde tabiri caizse yatağı yorganı serdim. Bu bölgelerde oy oranımızı büyük oranda artıracağım” dedi. Özkan, “Genel başkanımızın ‘Yaşanacak Bir Türkiye’ çağrısına hepinizin katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

TÜMER: “TMMOB’NİN YANINDAYIZ”
CHP Adana Milletvekili Adayı İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer ise 1987 yılında mezun olduğu okulun hemen ardından İnşaat Mühendisleri Odası’na kaydını yaptırdığını söyledi. TMMOB’nin bilgisiyle, emeğiyle oluşan objektif, bilimsel kriterlere dayalı kurulduğunu ve bu yönde görev yaptığını vurgulayan Tümer, “TMMOB’yi etkisizleştirmek için bir yasa tasarısı uygulamaya konulmak isteniyor. Tek kriteri bilimsel bilgi olan TMMOB’nin bitirilmeye çalışılması insanlara, doğaya ve çevreye karşı yapılmış bir haksızlıktır. Toplumun tüm kesimleri odalara sahip çıkmalıdır. Merkezi hükümetler odalara karşı çıkmak yerine hangi partiden olursa olsun TMMOB’ye destek sunmak zorundadır” dedi. Tümer, 5 Ocak Stadı, hafif raylı sistem ve imar düzenlemelerinde TMMOB’ye bağlı odaların haklı mücadelesinin takdire değer olduğunu ifade etti.


USLUPEHLİVAN: “PROJELERİMİZİN AYAĞI YERE BASIYOR”
CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Aydın Uslupehlivan da, “Ön seçim CHP’nin 25 yıldır unuttuğu bir sistemdi. Bu yıl ön seçim oldu ve devrim niteliği taşıdı. Sahalarda çalışmaya başladık ve ön seçimin avantajlarını yaşamaya başladık. Türkiye genelinde en küçük bir olay olmadan demokrasi şöleni havasında ön seçim yaşadık. Güzel bir yarış oldu. Bizim için ciddi bir kazanım oldu. Hemen ardından CHP’nin seçim bildirgesi halkımıza rahat bir nefes aldırdı. Parti programımız herkes gibi bizleri de heyecanlandırdı. Bu çalışmalar neticesinde iktidar olacağımızı gördük. Tüm Türkiye’de CHP konuşuluyor. Projeler yerine getirilebilecek projeler. Uçuk proje yok, her projenin ayağı yere basıyor” dedi.


TÜRKMEN: “İKTİDAR OLACAĞIZ”
CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen ise, “8 Haziran Türkiye’de CHP’nin iktidar olacağı bir tarih olacak. Bu yolculukta kim ne kadar katkı koyarsa başarı birlikte paylaşılacaktır. Hep birlikte Adana’da CHP’yi birinci parti yapacağız, Türkiye’de de iktidar olacağız. Daha sonra her zaman bir araya geleceğiz. Ne kadar sorunumuz varsa birlikte ele alacağız ve birlikte çözeceğiz” diye konuştu.


ŞEVKİN: “BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin de, “Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımından kentsel dönüşüme, depremden enerjiye, çevreden gıdaya birçok alanda kentimizin daha iyi olması için hep birlikte mücadele verdik. AKP’nin torba yasayla TMMOB’yi etkisizleştirmeye çalıştığı süreç TMMOB’nin büyük özverisi ve mücadelesiyle püskürtüldü. Aydınlanma sürecinde sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Sizlerin mecliste gözü kulağı ve sesi olacağız.  Bu kentin ve ülkemizin daha iyi olabilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.


BİLGİLİOĞLU: “İKTİDAR ARTIK YORULDU”
CHP Adana Milletvekili Adayı, Diş Hekimi Mustafa Bilgilioğlu ise “Meslek odaları ve sivil toplum örgütleri, üniversitelerle birlikte akıl ve bilim ışığıdır. Türkiye’de ekonomi ve siyaset tıkandı. İktidar artık yoruldu. Yeni bir siyasi denge oluşması, evrensel hukuk kurallarını içselleştiren bir yönetim biçimi gerekiyor. CHP plan ve projeleriyle, seçim bildirgesiyle Türkiye’de, Adana’da ses getirdi, yankı buldu. Görevimiz bu sesi, yankıyı tüm halkımıza en detaylı ve anlaşılır şekilde anlatmaktır. Mensubu bulunduğumuz CHP’yi iktidar yapmak gibi bir önceliğimiz var. Çektiğimiz sıkıntıları yeniden gözden geçirip, hukuk ve demokrasi zemininde bu sıkıntıları çözeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından oda başkanları duygu ve düşüncelerini dile getirirken CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen’in doğum günü de kutlandı.