Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde “Söz de, karar da halkımızın olacak” dedi.
KARAR DEĞİŞTİRİYORLAR, ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR!
Açıklanan seçim tarihinin erken değil baskın seçim olduğunu, ‘Erken seçim geri kalmış ülkelerin başvurduğu bir yöntemdir’ diyenlerin ‘Erken seçim gündemimizde yok, kim uyduruyor bunları’ şeklinde çıkış yapanların ani karar değişikliğiyle ülkeyi artık yönetemez hale geldiklerini açıkça beyan ettiklerine işaret etti.
UYGAR TABLODAN UZAKLAŞIYORUZ
Vatandaşların Türkiye’yi içeride ve dışarıda tam anlamıyla bir kaosa sürükleyen, ekonomik daralmaya ve kriz hallerine neden olan, verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyenlere gereken dersi vereceğine inandığını dile getiren Tümer, şöyle konuştu:
“CHP; tüm kadrolarıyla seçime hazırdır. Halkımıza güveniyoruz. Halka rağmen değil halkla birlikte yönetmeye talibiz. Türkiye’yi uluslararası ve içeride tek adamlık rejimi olumsuz etkiliyor. Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ülke yönetilemeyecek duruma gelmiştir. Uygar tablodan uzaklaşıyoruz. Bizim insanlarımız, demokrasinin egemenliğini, yargının bağımsızlığını ve basın özgürlüğünü hak ediyor. Halkımızın, 24 Haziran’da bunu gerçekleştireceklerine de inanıyorum.”