CHP’li Soner Çetin, rakibi için “centilmen ve dürüst” ifadesini kullanırken AKP’li Cüneyt Karaaslan da CHP’li rakibine “Soner başkanla birlikte olmaktan mutluyum” diyerek iltifat etti. Ancak iki rakibin dokundurmalar yapması dikkatlerden kaçmadı.

Uluslararası bir restoran-kafe-bar zincirinin Adana’nın Çukurova ilçesindeki yeni işyerinin açılışı siyasette özlemi duyulan sıcak bir manzaranın oluşmasına sahne oldu. Güzelyalı Mahallesi Kenan Evren Bulvarı üzerindeki işyerinin açılışında tesadüfen karşılaşan CHP Çukurova Belediye başkan adayı Av. Soner Çetin ve AKP Çukurova Belediye başkan adayı Dr. Cüneyt Karaarslan bir süre aynı masada sohbet ettiler. Mikrofonu alan AKP adayı Dr. Cüneyt Karaaslan, “Güneşli, güzel, muhabbetli ve sımsıcak bir günde Soner başkanla beraber olduğum için çok mutluyum” diyerek sözlerine başladı.

 AKP Çukurova Belediye başkan adayı Dr. Karaaslan konuşmasını, “Biz bu güzel mekânı cennet Çukurova’ya kazandıran Ali ve Melih beylere ayrıca teşekkür ediyoruz. Hep hayırla, uğurla, hizmet vermelerini, bereketle kazançlarını sağlamalarını yüce Rabbimden temenni ediyoruz” diyerek duayla tamamladı. Daha sonra söz alan CHP Çukurova Belediye başkan adayı Av. Soner Çetin de AKP’li Karaarslan’ı “Allah rakibin de centilmenini, dürüstünü versin. Böyle olduğu için de ben çok mutluyum. Hakikaten son derece centilmence bir yarış içindeyiz. Amacımız Çukurova’ya ve Adana’ya hizmet” diyerek övdü.

 CHP Çukurova Belediye başkan adayı Av. Soner Çetin konuşmasının devamında rakibi Karaaslan’la tatlı bir atışma içine girdi. “30 Mart’ta sonuç ne olursa olsun belediyeye rakibiyle birlikte girmeyi” öneren Çetin, konuşmasının devamında “Yapılması gereken bütün duaları Cüneyt bey yaptı, bize bir şey bırakmadı” diye sitem etti. Karaaslan bunun üzerine “Partim nedeniyle” diye karşılık verdi, Çetin’in yanıtı “Ama burada içki de satılıyor” oldu. Karaaslan bu imalı dokundurmaya “Biz ona özgürlük diyoruz, karışmıyoruz arkadaşlar” deyince alkışlarla karşılandı. CHP’li Çetin bu sözlere “İnsanların özgürce içkisini de içebildiği, ibadetini yapabildiği, şarkılar söylediği, barış içinde yaşadığı bir Adana ve Türkiye en büyük özlemimiz zaten” diyerek karşılık verdi. Ardından CHP’li Soner Çetin ile AKP’li Cüneyt Karaaslan kafe bar restoranın açılışını birlikte yaptılar.