Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Danışma Kurulu toplantısı dün ilçe binasında yapıldı. Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapma konusundaki kararlılığın dile getirildiği toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı toplantının açış konuşmasını Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar yaptı.

“CEYHAN’I KAZANACAĞIZ”

Ceyhan’da yerel seçimleri kazanma konusunda kararlı olduklarının altını çizen Aydar, ilçe örgütü olarak 24 Haziran seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde değerlendirip eksiklikleri tespit ettiklerini kaydetti. Yerel seçimlerde aynı eksikliklerin yaşanmaması için gerekli çalışmaları başlattıklarının altını çizen Aydar, ilçe örgütü olarak Ceyhan’ı CHP’li yapma hedefi doğrultusunda bütünleştiklerini belirterek, “Ceyhan’ı mutlaka CHP’li yapacağız” dedi.

“ADANA’DA EN İDDİALI PARTİYİZ”

24 Haziran seçim sonuçlarının kısa bir değerlendirmesini yapan İl Başkanı Av.Emrah Kozay, sonuçların detaylı bir şekilde analizini gerçekleştirdiklerini, seçim sürecinde yaşanan aksaklıkları, eksiklikleri saptadıklarını ifade etti. Yerel seçimlerde aynı sorunların yaşanmaması için il örgütü olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarının altını çizen Av.Kozay, yerel seçimlerde Adana’da en iddialı parti olduklarını belirtti.

“BÜYÜKŞEHİRİ MUTLAKA CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

Yerel seçimlerin genel seçimlerin anahtarı olduğunu dile getiren Av. Kozay, “30 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni mutlaka ve mutlaka CHP’li yapacağız. Bunun yanında üç olan ilçe belediyesi sayımızı da artıracağız. Ceyhan da bu ilçelerimizin başında geliyor. İhtiyacımız olan tek şey tıpkı referandumda ve 24 haziran öncesinde olduğu gibi küslükleri, dargınlıkları ve bireysel kaygıları bir kenara bırakıp, birbirimize kenetlenmek ve çok daha fazla çalışmak. İnanıyoruz, daha çok çalışacağız ve kazanacağız” diye konuştu.

İl Başkanı Av.Kozay’ın konuşmasının ardından söz alan danışma kurulu üyeleri, hem 24 haziran seçimleri hem de yerel seçimler konusundaki görüşlerini ve önerilerini aktardılar.