Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe Kongresi’nde İsmet Yüksel, yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Altıngece Balo Salonunda dün gerçekleştirilen kongreye Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İlçe Başkanı İsmet Yüksel, faaliyet raporunu okudu. Yüreğir’de ilçe yönetimi ve partililerle birlikte başarılı bir sürece imza attıklarını belirten Yüksel, önümüzdeki dönemde başarı çıtasını yükseltip Yüreğir’i CHP’ye kazandıracaklarını söyledi.
 

“BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”

İl Başkanı Ayhan Barut da, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak için, çağdaş bir medeniyet yaratmak, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için CHP olarak büyük bir sorumluluğa sahip olduklarının altını çizerek, “Kongre süreçlerinde delege seçilen de seçilmeyen de, ilçe yönetimlerine seçilen de aday olup seçilemeyen de, 2019 seçimlerinde aday olan da olmayan da partilimizdir, yol arkadaşımızdır. Bu mücadele tek başına yürütülemeyecek kadar büyük ve önemli bir mücadeledir. Küçük olsun benim olsun değil, Büyük olsun hepimizin olsun anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni büyütecek ve hep birlikte kazanacağız” dedi.

“YÜREĞİR ÇAĞDAŞ BİR KENT OLMAKTAN UZAKLAŞIYOR”

Yüreğir’in geçmişte yoğun göç alan ve yoksul nüfusu oldukça fazla olan bir ilçe olduğunu dile getiren Barut, Yüreğir’in aynı zamanda her alanda büyük bir potansiyeli içinde barındırdığını kaydetti. Barut, bu potansiyele karşın Yüreğir’in çehresinin çağdaş bir kent olma yönünde değil beton yığınına dönüşmeye başlayan, planlama hataları nedeniyle trafik sorunun katlanarak arttığı, hizmet dağılımının adil ve eşit olmadığı, kamu yararından ziyade ranta dayalı bir anlayışla büyüdüğünü vurguladı.


“2019’DA YÜREĞİR’İ CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

1989’da Sabahattin Eşberk’in belediye başkanı seçilmesinin ardından sosyal demokrat belediyecilikle tanışan Yüreğir’i herkesin özlediğini kaydeden Barut, “1994’ten sonra ne yazık ki sağ parti iktidarlarının elinde kendi kaderine terk edilen bir ilçe olmuştur. 1989 ruhunu yeniden hayata geçirerek Yüreğir’i yeniden sosyal demokratların kalesi yapabiliriz, yapmak zorundayız” diye konuştu.

“ÇOK İDDİALIYIZ VE BAŞARACAĞIZ”

CHP olarak 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Adana’da çok iddialı olduklarını ve mutlaka başaracaklarını belirten Barut, “16 Nisan referandumunda Adana’dan ve Yüreğir’den çıkan sonuç da bunun habercisi. Yüreğir’deki potansiyelimizi de harekete geçirip, 16 Nisan referandumundaki gibi kentimizin geleceği için, çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak için birleşip, yaşamın her alanında çalışmak, hem de çok çalışmak zorundayız.  Çağdaş bir Yüreğir yaratmak için bu birlikteliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.


YÜKSEL’İN LİSTESİ OYLANDI

Konuşmaların ardından okunan faaliyet raporu ve mali raporu  ibra edildi.  Mevcut başkan İsmet Yüksel’in tek listesinin oylandığı kongrede Yüksel’in yönetim kurulu şöyle oluştu:

“İsmet Yüksel, Mehmet Acıbıcu, Mehmet Alper, Mehmet Alyar, Birkan Ayran, İlhan Dağhan, İsmail Dağlı, Sahar Irk, Zeynep Kalkan, Hayrettin Kaya, Ulaş Kerten, Mehmet Meriç, Bülent Öğrü, Abdülkerim Sadak, Utku Tokmakçı, Ali Üzüm, Sema Yaptaterek”