Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, partililerin kendi aralarındaki kişisel sorunlarında CHP’ye zarar veren davranışlarına karşı disiplin mekanizmasının işletileceğini söyledi.  Barut, “CHP, kişilerin üzerindedir ve her bir üyemizin ortak amacı partimizin iktidarıdır. İktidar yürüyüşümüze zarar verecek davranışlara tahammül göstermeyeceğiz” dedi.

 

BAŞARININ KISTASI BELİRLENDİ

CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetimini ziyaret edip başarı dilediler. Oy rezerviyle CHP’nin kalesi konumunda olan Çukurova’nın itici gücüyle CHP’nin 2019 seçimlerinde başarıya koşacağını kaydeden Barut, hedeflerinin 2019’da CHP’yi Adana’da birinci parti yapmak, yerel seçimlerde de üç olan belediye sayısını artırıp, Büyükşehir Belediyesini de CHP’li yapmak olduğunu vurguladı.

 

TAMİR VE TEDAVİ DÖNEMİ

Seçim takviminde 2019’a kadar olağan bir seçimin olmadığını aktaran Barut, bu dönemi parti için tamir ve tedavi dönemi olarak gördüklerini belirtti. Barut,  “Bu  süreçte hem parti içindeki küslükleri, kırgınlıkları sona erdireceğiz, hem örgütlerimizi diri tutacağız hem de olası bir erken seçime karşı etkili bir alan çalışması yapacağız” dedi.

 

“DİSİPLİN MEKANİZMASI İŞLETİLECEK”

Bu süreçte partililerin CHP’ye zarar veren davranışlarıyla ilgili olarak disiplin mekanizmasını da etkin olarak işleteceklerini dile getiren Barut, “Parti içi birliği, beraberliği, bütünlüğü sağlamaya çalışırken, kişilerin kendi aralarındaki sorunlarında birbirlerini CHP üzerinden vurmaya çalışmalarına izin vermeyeceğiz. CHP, kişilerin üzerindedir ve her bir üyemizin ortak amacı partimizin iktidarıdır. İktidar yürüyüşümüze zarar verecek davranışlara tahammül göstermeyeceğiz” diye konuştu.

 

“CHP SİYASETİNİN ADANA’DAKİ LİDERİ AYHAN BARUT’TUR”

17 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen kongre sonrasında CHP siyasetinin Adana’daki liderinin Ayhan Barut olduğunu ifade eden CHP Çukurova ilçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Barut’un parti içindeki fikir ayrılıklarını sonlandırıp,  birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik çalışmalarının önemine değindi.

Parti örgütlerinin uyum içinde CHP iktidarı içinde çalışması gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Parti içerisindeki olumsuzlukları, fikir ayrılıklarını bitirip daha sonra da belirleyeceğimiz yol haritası doğrultunda uyum ve konsensüs içerisinde çalışarak başarıya ulaşacağız” şeklinde konuştu.