Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, referandumdan başarılı bir şekilde çıkan Adana il ve ilçe örgütlerine teşekkür etti. Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Başkanlıkları'nı ziyaret eden Güvel, partililerin gösterdiği sağduyu sayesinde Adana'da CHP oylarının arttığına dikkat çekti. CHP'nin referandum oylamasında sandıklara hakim olduğunu ve tüm görevlilerin samimi bir çalışma yürüttüklerine tanık olmanın sevincini yaşadığını belirten Güvel, genel seçimlerde oy kullanacak vatandaş sayısının arttırılması için çalışma yürüteceklerini vurguladı.
CHP'nin Adana'da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Güvel, şunları söyledi:
"En geç Temmuz 2011'de genel seçim olacak. CHP'yi Adana'da birinci parti yapmak zorundayız. Adana'da alınacak başarılı sonuç ülke genelinde CHP'yi iktidara taşıyacak nitelikte olacaktır. Vatandaşlarımızla diyaloğumuz her geçen gün artacak. Eksikliklerimizi tamamlayacağız. CHP görevlilerinin ciddi ve titiz çalışması, referandum oylamasında Adana'da sandıklara sahip çıkılması önümüzdeki seçim için bize umut verdi. Bu açıdan tüm partililere teşekkür ediyorum. AKP, devletin tüm olanaklarını kullanmasına rağmen Adana'da başarılı olamadı. CHP ise zor şartlara rağmen Adana'da güzel bir sonuç aldı. CHP'nin iktidarı Türkiye için önem arzediyor. Ülkemizin aydınlık geleceği için partimizi iktidara taşımalıyız. İş, aş için, yaşam seviyesinin yükselmesi için, cumhuriyete ve devletimize sahip çıkmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız."
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
Milletvekili Güvel, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir yıl dileğinde de bulundu. AKP iktidarının eğitimdeki sorunlara duyarsız kaldığını kaydeden Güvel, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın eğitimden geçtiğine vurgu yaptı. Güvel, yeni dönemde ilköğretimdeki sınıf mevcutlarının düzenlenmesini, öğretmenlerin hak ettikleri ücret ve sosyal statüye kavuşturulması temennisinde bulundu.
GÜVEL'E YAKIN İLGİ
İlçe ziyaretlerinde Güvel'in referandum sürecinde tüm partililerle ortak hareket etmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe başkanları, Güvel'in kendilerine güç verdiğini dile getirdiler. CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Güvel'in referandumda üstün gayret gösterdiğini belirtti. Genel seçimlerde Adanalılarla her an buluşaibilecek, kendilerini temsil edebilecek adaylara şans tanınması gereğine dikkat çeken Karakuş, yoksul kesimlere, varoş tabir edilen bölgelere ve çocuklara özel önem verilmesinin şart olduğunu söyledi.
CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün ise referandum oylamasında CHP'ye büyük katkı sunduğunu belirttiği Güvel'in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurultaydan sonra CHP'nin ivme kazandığını hatırlatan Üstün, "Halk, Kemal Kılıçdaroğlu'nu benimsedi. Genel Başkanımız yoksul halkımız, işsizimiz, işçimiz, emeklimiz için önemli açıklamalarda bulundu. CHP iktidarında projelerin bir bir hayata geçirileceğine inanıyoruz" dedi. Üstün, Yüreğir'de CHP oylarının her geçen arttığına dikkat çekti.
CHP Çukurova İlçe Başkanı Zeki Eren de Güvel'in iyi ve planlı çalışmasının örgütlere yansıdığını kaydetti. Örgütlerin de bu çalışmayı mahallelere ve evlere taşıdığını ifade eden Eren, "Referandumda güzel bir çalışma örneği sergiledik. Çukurova'da katılım oranı daha yüksek olsaydı Hayır oyları yüzde 85 seviyesine çıkabilirdi. 2009 seçimlerine göre Çukurova'da oy oranımız yüzde 12 arttı. İl başkanı, milletvekilleri, PM üyeleri ve tüm CHP'liler birlikte çalışınca aşamayacağımız engel yok" diye konuştu.
CHP Sarıçam İlçe Başkanı Öcal Özdemir ise yerel seçimlerde CHP'nin Sarıçam'da istediği oy oranına ulaşamadığına ancak referandumda güzel bir sonuç alındığına işaret etti. Sarıçam örgütü olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Özdemir, "2009 seçimlerine göre Sarıçam'da oy oranımızın artması sevindirici bir gelişme ancak daha çok çalışacağız. Köy ve mahallelerde etkin çalışma yürüteceğiz" dedi.