Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ve yönetim kurulu üyelerinin örgüt ziyaretleri Ceyhan ve Yumurtalık’la devam etti. 7 Haziranda gerçekleştirilecek genel seçimlerde iktidara yürüyen CHP’nin ilçe örgütlerinin çalışmalarını organize edip bütünleşmelerini hedefleyen Bulut ve yönetiminin ilk durağı Ceyhan oldu.

“BİZE DÜŞEN CHP’Yİ ADANA’DA BİRİNCİ PARTİ YAPMAK”

Ceyhan İlçe Örgütüyle İnönü Bulvarı’ndaki seçim bürosunda bir araya gelen Bulut, mini bir mitinge dönüşen toplantıda birlik-beraberliğin başarı için önemine vurgu yaptı. Bulut, “Partimizin toplumun tüm kesimlerine hitap eden seçim bildirgesi iktidarın uygulamalarından rahatsız olan herkes için umut oldu ve CHP iktidara gidiyor. Bize düşen de Adana’da CHP’yi birinci parti yapmaktır. Birlik olacağız, çalışacağız ve başaracağız” dedi.

Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt’un seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktardığı toplantıda il seçim komitesiyle koordineli şekilde yapılacak çalışmalar da planlandı.
“ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK ZORUNDAYIZ”

İl Başkanı Bulut ve yönetiminin bir sonraki durağı Yumurtalık oldu. İlçe örgütüyle yaptığı toplantıda CHP’nin değişip geliştiğine dikkati çeken Bulut, CHP’nin Türkiye’yi yönetecek kadrolara sahip olduğunu kaydetti. Ülkede 17 milyon yoksulun, 7 milyona yakın işsizin olduğunu, gelir dağılımındaki uçurumun ise mevcut iktidar döneminde katlandığını aktaran Bulut, “Böylesi bir ortamda partimiz CHP tüm halkımızın umudu oldu. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için küslükleri, dargınlıkları bir kenara bırakmak, sorumluluk bilinciyle çalışıp Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapmak zorundayız. Bunun için de örgütlerimize büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Toplantıda Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, ilçe yöneticileri ve partililer de yürüttükleri seçim çalışmalar hakkında bilgiler aktarıp, Yumurtalık’ta CHP’yi birinci parti yapma sözü verdiler.