Yönetim içerisinde Adana’dan birinin de olması dikkatlerden kaçmadı. Adana’dan yönetimde yer alan kişi; son yıllarda CHP Adana Gençlik Kollarında çeşitli görevlerde yer alan, yöneticilik döneminde de sivri çıkışları ile parti içi değişimin altını çizen ve 18. Olağanüstü Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olan Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Muhammet ERGİNKARA oldu. Şimdi merak edilen ise CHP içerisinde ki bu hareketin önce Adana’da sonra Türkiye’de parti tabanından ve halktan nasıl bir tepki alacağı…

Son günlerde bazı siyasilerin Kuvayi Milliye Ruhunu sık sık dile getirmesi , 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası haklı haksız herkesin, her kesimin  Atatürk’e sığınması  ve çıkarlar için Kuvayi Milliye Ruhunun dillere pelesenk edilmesi  üzerine kurucu ruhun ancak CHP içerisinden yeniden doğabileceğini gözler önüne sermek için bir araya geldiklerini belirten “Kuva-yı Milliye Ruhu” yöneticileri yaptıkları yazılı açıklamada;
“Kuva-yı  Milliye Ruhu hareketi içerisinde yer alan herkes CHP içerisinde yer almış, aktif görevi olan ya da görev süresi sona erdiği halde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ancak CHP ile refaha kavuşacağını bildikleri için çalışmaya devam eden gönüllülerden oluşmaktadır. Hiçbirimizin koltukta,  şahsi menfatte gözü yoktur. Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl tüm bireyselliklerini, nefislerini öldürerek kendilerini halkı için feda etmiş ve onlarla bir olmuşlarsa bizlerde Mustafa Kemal’in emanetlerine sahip çıkamak için kendimizi bu ruha adadık. Kimse bizleri muhalif hareket olarak nitelendiremez! Koltuklardan bir ismi indirip başka bir ismi koltuk sahibi yapmak ancak basit hedefler için bir araya gelmiş şahısların ve toplulukların işidir, Kimse bizleri bu topluluklarla karıştırmasın!  Bizlerin tek bir amacı vardır altıok harici ideolojileri benimsemiş ve kurtuluşu  Mustafa Kemal  Atatürk haricinde liderler arayarak bulmaya çalışan şahısları partimizden temizleyip, öz değerlerimize dönerek iktidara ulaşmaktır.  Yenikapı’da kuvayi milliye ruhu aramak akıl tutulmasıdır. Bizler CHP’nin öz evlatları parti içerisinde ve dışında Kuva-yı  Milliye Ruhunu yeniden canlandırmak için bir araya geldik.  ” ifadelerini kullandılar.
“Kuva-yı  Milliye Ruhu” hareketi adına açıklama yapan Grup Sözcüsü İbrahim Öztürk;
Bizler CHP içerisinde, Kemalist ideolojiyi benimsemiş, milli demokratik devrim çizgisinde siyaset yapan gençleriz. Tam bağımsız bir Türkiye ideali için, CHP'nin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple de CHP'nin özüne dönmesi ve tüm yurtseverleri bu ideal doğrultusunda örgütlemesi için mücadele veriyoruz. Mustafa Kemal'in Askeri olduğumuz için bizleri, bilerek ya da bilmeyerek haksızca eleştirenler, karşı devrim safında yerini almıştır. Bu arkadaşların liberal ihanetçilerin yaldızlı lafları ile kendilerini solcu, bizleri ise sağcı görmeleri ise ayrı bir ibretlik tutumdur. Partide bizlere yönelik eleştirilerin, Atatürk düşmanı ithal adayların parti tarihinden ve programından aykırı tutumlarına yöneltilmesi, hem partimiz hem de ülkemiz için daha doğru bir tavır olacaktır.
Bu vesile ile başkanlık sevdalalılarına da bir mesaj vermek istiyoruz. Bursa Nutku ile büyümüş bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetlerine sahip çıkmada bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz. Cumhuriyet düşmanlarına ne olursa olsun, geçit vermeyeceğiz. Tüm yurtseverlere sözümüz olsun.Yurtsever arkadaşlarımızı, mücadelemizi büyütmeye davet ediyoruz.
Gericiliğe, Bölücülüğe ve Emperyalizme Karşı Kuva-yı Milliye Ruhu!
 

KUVA-YI MİLLİYE RUHU YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Grup Sözcüsü  – İbrahim ÖZTÜRK
Genel Koordinasyon Sorumlusu  -  Anıl AKBULUT
Marmara Bölge Sorumlusu -  Aziz İPEKÇİ
Ege Bölge Sorumlusu - Bekir UZAN
Sosyal Medya Sorumlusu - Bosna ALTIN
Basın- Yayın/İç Anadolu Bölge Sorumlusu - Burcu ARAL
Lise Örgütlenme Sorumlusu - Cenk IŞIKSEL
Ege Bölge Sorumlusu - Emrah TÜRK
Trakya Bölge Sorumlusu - Kaan TEMİZDÜNYA
Marmara Bölge Sorumlusu - Kumru GÖZDE
Akdeniz Bölge Sorumlusu -Muhammet ERGİNKARA (ADANA)
Grafik Tasarım - Ozan KÖK
Eylem Organizasyon – Turhan DOĞU