12 Haziran 2011 milletvekili listelerinin açıklanmasından sonra CHP'lilerin büyük çoğunluğunun tepki gösterdiği ve seçim çalışmalarına başlayan milletvekili listesi sancılı bir süreç yaşıyor. Adana Sanayi Odası (ADASO) eski Başkanı ve CHP 2. sıra adayı Ümit Özgümüş'ün, "Listede olmaması gerekenleri engelledim, o kişiler kendilerini biliyor" açıklamasından sonra adeta karışan CHP'de sular durulmuyor. Özgümüş'ün bir gazeteye verdiği demeçte, sırasını aylar öncesinden garantiye aldığını açıklaması ise tartışmanın tuzu-biberi oldu.

Dün bazı yerel gazetelere yansıyan "CHP Adana listesi değişebilir" haberlerinin Ankara cephesinde de dillendirildiği öğrenilirken birinci sıra adayı Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu hariç listenin üst sıralarında yer alan diğer adaylarla ilgili yeni bir karar verilebileceği ifade ediliyor. Belediye başkan adaylığını Soner Çetin'den devralan Özgümüş'ün bu kez Çetin'le aynı akıbete uğrayacağı iddia edilirken listenin 6. sırasından itibaren bazı isimlerin yerlerini beğenmediği, 8. sıra adayı Rıza Mete'nin ise istifa edebileceği konuşuluyor.

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin soru önergesi şampiyonu olan ve en etkin milletvekili ünvanını elinde bulunduran CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in liste dışı kalmasının olumsuz yankıları sürerken olası bir değişiklikte Güvel'in listenin üst sıralarında yer alabileceği kaydediliyor. Sekizinci sıradaki Dr. Rıza Mete ile 9. sıradaki Dr. Müzeyyen Şevkin'in ise yine üst sıralara yerleştirilebileceği öne sürülüyor. CHP Genel Merkezi, bugün Ankara'da tüm adayların bulunacağı  geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek.