Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Yönetim Kurulu Adanalıları, emeğin ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde gerçekleştirilecek yürüyüşe ve mitinge davet etti.

EMEK VE ÜRETİM ODAKLI POLİTİKA ŞART

CHP Adana İl Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, emeğin en yüce değer olduğu vurgulandı.  Türkiye’de emek sömürüsünün adeta doruk noktasına ulaştığına, emekçilerin iş güvencesi endişesi yaşadığına ve emek kesiminin çok büyük bir bölümünün açlık sınırının altında olan asgari ücretle adeta köle gibi çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, emek kesiminin sorunlarının emek ve üretim odaklı politikalarla çözülebileceği kaydedildi.

Kiralık işçilik, taşeron gibi uygulamalara son verilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması, tüm emekçilerin grevli toplu sözleşme hakkına kavuşması, asgari ücretin vergilerden arındırılarak insanca yaşanabilir bir düzeye yükseltilmesi gerektiği ifade edildi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

İşçi ve emekçi bayramı olarak adlandırılan ancak emekçilerin yaşadığı sorunlar nedeniyle bayram olarak kutlanamayan 1 Mayıs’ın bir mücadele günü olduğuna dikkati çeken CHP Adana İl Yönetim Kurulu,  1 Mayıs’ta emekçilerle dayanışma çağrısı yaptı. Adana’da demokratik kitle ve sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin organize ettiği etkinliklere katılım çağrısını yineleyen CHP İl Yönetim Kurulu, “Saat 16.30’da Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Groseri Kavşağı önünde buluşup CHP Adana İl Başkanlığı ve CHP Emek Büroları pankartları arkasında Uğur Mumcu Meydanı’na dek yürüyeceğiz. Tüm Adanalıları emekçilerle dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.