19 Mayıs’ın dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Yeter, “19 Mayıs’ı Cumartesi günü resmi törenlerin ardından saat 11.00’da CHP örgütleri olarak Atatürk Parkı’nda coşkuyla kutlayacağız. Etkinliğimize tüm Adanalıları bekliyoruz” dedi.

19 MAYIS BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK KARARLILIĞININ SEMBOLÜ

CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, emperyalist güçlerin başta Anadolu coğrafyası olmak üzere tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmek istediği bir dönemde, Büyük Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ulusun bağımsızlık ve özgürlük kararlılığını dünyaya haykırdığını ifade etti.

MAZLUM ULUSLARA İLHAM KAYNAĞI

Atatürk ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık meşalesinin ışığında, ulusun tüm varlığıyla verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin mazlum uluslara da ilham kaynağı olduğunun altını çizen Şahin Yeter, “Vatan topraklarında adeta esaret yaşayan ulusumuza bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazandıran, çağdaş medeniyet hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Mustafa Kemal, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık yolunda yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, gençlerimizin de gençlik ve spor bayramını kutluyoruz” diye konuştu.

ETKİNLİKLERE DAVET

24 Haziran seçimlerine gidilen süreçte, ulusal bayramların daha fazla anlam ve önem kazandığına işaret eden Yeter, CHP Adana İl Örgütü’nün 19 Mayıs Cumartesi günü resmi törenlerin ardından saat 11.00’de  Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan etkinliğine tüm Adanalıları davet etti.