CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı, Ümit Özgümüş,Turgay Develi, Merkez İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Başkan aday adayları ve binlerce partili hep birlikte İstiklal Marşını okudu. 

Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen çelenk töreninde partililere seslenen CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer; Cumhuriyetin devrimci, laik ve toplumsal bir nitelik olduğunu belirtti.


Sümer konuşmasını şu şekilde sürdürdü’’Devletin resmi dili, bayrağı, sınırları, egemenlik hakları her türlü tartışmanın üstünde olup, bunların korunması Devletin yasal hakkı ve görevidir. Demokratik, laik Cumhuriyetimizi yıkmayı hedefleyen her türlü tehditle savaşımı, ulus olarak her koşulda sürdüreceğimizden emin olunmalıdır.

Türk Anayasa sisteminde, yönetim biçimi olarak kabul edilen Cumhuriyet, devrimci, ulusal, laik ve toplumsal bir devletin niteliğidir. Cumhuriyet temelinde yatan olgu, Tük insanının tüm kurum ve kurallarıyla çağdaş bir yönetim, hak ettiği bir yaşam standardına kavuşmasıdır.

Yüce Önder Atatürk’ün özenle vurguladığı ‘’çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ‘’giderek onu geçme amacına da, yine O’nun belirttiği gibi,’’bilim ve tekniğin yol göstericiliğinde’’ulaşacağız. .Türkiye Cumhuriyeti, ulusu ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olarak, birlik ve beraberlik içinde, yurttaşlarımızın sahipliğinde sonsuza kadar yaşayacaktır. CHP olarak, AKP’nin tüm yasaklamalarına rağmen Cumhuriyet Bayramını alanlarda halkla birlikte kutlayacağız’’.