CHP Adana İl örgütünün Atatürk Parkındaki alternatif törenine ve İşçi Partisi İl örgütü de katılarak destek verdi.

 CHP Adana İl örgütü ve İşçi Partisi İl örgütü birlikte Atatürk Parkı’nda,  Atatürk Anıtı’na Çelenk sundu, İstiklal Marşı okudu.

Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Orhan Sümer,  Atatürk Parkı’nda 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için toplandıklarını kaydetti.

“ULUSUMUZ İÇİN BU BAYRAMIN İKİ BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

Sümer konuşmasında Ulusumuz için bu bayramın iki büyük öneminin olduğuna dikkat çekti.  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, onun yolundan giden ve kendine yeten güvenen ve üreten, evrensel hukuk ve değerlere sahip çıkan, çevreyi ve doğayı seven, demokrasiye inanan cumhuriyet çocuklarının Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmadığını söyleyen CHP Adana il başkanı Orhan Sümer, konuşmasının devamında;“ bu bayramın ulusumuz için iki büyük önemi vardır. Bunlardan birincisi Büyük Önder Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarı ile yola çıktığı ve önderliğinde Türk Ulusunun özgür ve bağımsız olarak kendi kaderini tayin ederek doğuşunun yani Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94. Yıldönümü olması, ikincisi Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan 1928’de bu günü çocuklara bayram olarak hediye etmesidir. “ diye konuştu. 

“BU GİDİŞE  ‘DUR’ DEME ZAMANI GELMİŞTİR”

Açıklamasında ülkenin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Sümer, “ Bugün ulusal egemenliğimiz büyük ölçüde zedelenmiş ve tehdit altındadır. Milli irade mecliste yumruk, dayak, hakaret ile baskı altına alınmak istenmektedir. Çağdaş ve medeni yaklaşımlar yerine, zorbalık tercih edilir olmuştur. Ülkemiz içte ve dışta zor günler geçirmektedir. Çocuklarımız 21. Yüzyılda her yıl değişen eğitim ve sınav maratonunun altında ezilmekte, cinsel istismara maruz kalmakta, parçalanmış ailelerde anasız babasız büyümekte, savaşın gölgesinde özgürlüğü tadamadan, çoğu incecik bedenleri ile sigortasız çalıştırılmakta, inancından dolayı ötekileştirilmekte, birbirine  kindar nesiller olarak yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu gidişe bir dur deme zamanı gelmiştir. Cumhuriyet çocukları Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmayacak ve ülkemizi daha ileriye götüreceklerdir. “  dedi.