Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladı.  Adana İl Başkanı Emrah Kozay, 19 Mayıs’ın hem ulusun bağımsızlık ve özgürlük arzusunu dünyaya ilan ettiği hem de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla başlattığı eşsiz kurtuluş destanın başlangıç günü olduğunu belirterek, “19 Mayıs, aynı zamanda ulusal egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinin atıldığı gündür” dedi.

KATILIMCILAR

CHP Adana İl Örgütü tarafından Atatürk Parkı’nda resmi törenlerin ardından gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer,İbrahim Özdiş, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, partililer, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

SAYGI DURUŞU, İSTİKLAL MARŞI

İl Başkanı Emrah Kozay, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gamze Aktaş, Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bengül ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunduktan sonra katılımcılar saygı duruşunda bulunup coşku içinde İstiklal Marşı’nı söyledi.

“19 MAYIS ULUSUMUZUN YOLUNU AYDINLATIYOR”

İl Başkanı Kozay günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesinde sadece, esarete tarih boyunca boyun eğmeyen halkına güvendiğini belirterek, “Önderimiz,  halkın kendi iradesiyle bağımsızlığına, özgürlüğüne kavuşacağına inanarak, 99 yıl önce bugün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a ayak basıp Anadolu’ya geçmiş ve ulusal kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşlemiştir. Atatürk’ün Samsun’a attığı bu adım hem ulusumuzun kaderini çizmiş hem de dünya tarihini değiştirmiştir.

Bu nedenle 19 Mayıs 1919’dan bu yana ulusumuzun yolunu aydınlatan bir ışıktır” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNNİN TEMELİNİN ATILDIĞI GÜN”

19 Mayıs’ın, hem ulusun bağımsızlık ve özgürlük arzusunu dünyaya ilan ettiği gün hem de Mustafa Kemal önderliğinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla başlattığı eşsiz kurtuluş destanın başlangıç günü olduğunun altını çizen Kozay, “19 Mayıs, aynı zamanda ulusal egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinin atıldığı gündür” diye konuştu.

“CUMHURİYET KAZANIMLARINA YÖNELİK GİRİŞİMLER HER ZAMAN YENİLMEYE MAHKUMDUR”

Ulusun 19 Mayıs ruhuyla verdiği eşsiz mücadelesi sonunda elde edilen Cumhuriyet kazanımlarına yönelik girişimlere de değinen Kozay, “Bu girişimlerin her biri, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde can veren şehitlerimize karşı yapılan en büyük haksızlıktır. Bu çarpık anlayış, ulusal kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi her zaman 19 Mayıs ruhunu taşıyan milyonların karşısında yenilmeye mahkumdur” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza dek koruma kararlığından asla geri adım atmayacaklarının altını çizen CHP Adana İl Başkanı Kozay, “Ülkemizi asla Mondros ve Sevr karanlığına teslim etmeyeceğiz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesinin yakan, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesini gerçekleştiren kahramanlarımızı rahmetle, özlemle ve sevgiyle anıyoruz.19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.