İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler’in Nazi Almanya’sında Yahudilere karşı gerçekleştirdiği soykırımı, bugün İsrail’in Filistin’de yaşayan Müslümanlara karşı gerçekleştirdiğini belirten Yeter, “Filistin’de insanlık ölüyor ve tüm dünya izliyor. Hitler’in Nazi Almanya’sını aratmayan bu katliamı lanetliyoruz, ABD ve İsrail yönetimlerini kınıyoruz” dedi.

“İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR”

Şahin Yeter, CHP Adana İl Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı basın açıklamasında İsrail’in Ortadoğu’da ABD yönetiminin gözü önünde Filistin halkına uyguladığı zulmün bir insanlık suçu olduğunu kaydetti.

“HİTLER’İN YAHUDİ SOYKIRIMINDAN FARKLI DEĞİL”

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyıp, Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyıp açtığı gün İsrail’in Filistinli Müslümanlara karşı gerçekleştirdiği katliamın insanlık adına utanç verici olduğunu belirten Yeter, “Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Ortadoğu’da İsrail eliyle terör estirilmekte, mazlum halklar tüm dünyanın gözü önünde katledilmektedir. Bu katliamların İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler’in Yahudilere karşı gerçekleştirdiği soykırımdan hiçbir farkı yoktur. O dönemde soykırıma uğrayan İsrail’in halkı Yahudilerdi, bugün ise Hitler’i taklit eden İsrail, Müslüman Filistinlilere soykırım uyguluyor. Geçmişte insanlık suçu işleyen Hitler’i de, bugün onun izinden giden İsrail’i ve işbirlikçilerini de lanetliyoruz” diye konuştu.

“MÜSLÜMAN ÜLKELERİN KATLİAMA SESSİZ KALMASI KABUL EDİLEMEZ”

Ortadoğu’daki Müslüman ülkelerin Filistin’deki katliama karşı sessiz kalmasının da kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Yeter, “İsrail zulmüne karşı onurlu bir direniş gösteren Filistin halkını selamlıyoruz. Yüreğimiz Filistinli kardeşlerimizle birlikte. Katliamda şehit olan Filistinli kardeşlerimizi rahmetle anıyor, katliamı gerçekleştiren İsrail ve işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözünün bugün çok daha anlamlı bir hale geldiğine işaret eden Yeter, “Ülkemizde de Ortadoğu coğrafyasında da dünyada da barış içinde yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.