Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım etkinliği geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi. Türkiye’de de Avrupa’da da konuşulan tek seçim bildirgesinin CHP’ninki olduğunu belirten CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ülkede gündemi CHP’nin belirlediğini söyledi. Bingöl, “Biz artık Türkiye’yi yönetmeye hazırız. Projelerimiz, programımız, kadrolarımız, aslan yürekli milletvekillerimiz hazır. Avrupa’dan Anadolu’nun en ücra köşesine kadar herkes sabırsızlıkla CHP’nin iktidarını bekliyor” dedi.

CHP iktidarında rantçıların, yandaşların, saray ahalisinin rant hortumlarının kesileceğini ve kaynakların asıl ihtiyacı olan halka aktarılacağını vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise, “Dine, dile, ırka bakmayan özgür halkın iktidarı geliyor.  Bu topraklar, Çukurova’nın insanı Türkiye’nin dayanma gücüdür. Direncidir. Yaşanacak bir Çukurova, yaşanacak bir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır”  dedi.

 

CHP Adana Milletvekili adayları dün Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen etkinlikle halka tanıtıldı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Adana Milletvekili Turgay Develi, eski milletvekilleri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, milletvekili aday adayları, ilçe başkanları, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, partililer ve Adanalıların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik İl Başkanı Burhanettin Bulut’un açılış konuşmasıyla başladı.

Bulut sözlerine “Hamurunda emek olan, ruhu bu toprakların sanatıyla beslenen, Pamuğun beyazı gibi saf, kokusunu portakal çiçeğinden almış; Çukurova’nın yiğit insanları, Anadolu’nun Kemal’i Türkiye’nin Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoldaşları...  Hepinize selam olsun” diyerek başladı.

 

“MALUM ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRME ZAMANI GELDİ”

Doğrudan ve emekten yana, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkan, Cumhuriyetin teminatı, Mustafa Kemal’in ve ilkelerinin yılmaz savunucularının, inanç, mezhep ve yaşam tarzına göre insanları ayıranların karşısında duran, özgürlüğü yüreklice savunan ve “önce insan” anlayışına sahip insanların karşısında 12 yıldır iktidarda olan malum zihniyetin; bozmadık devlet kurumu bırakmadığını, demokrasiyi, hakkı ve hukuku yerle bir ettiğini, aynı dönemde ekonomide talanın adeta meşru bir hal aldığını ifade eden Bulut, ülkede 17 milyon yoksulun, 7 milyona yakın işsizin yaşadığını, gençlerin de 5’te 1’inin işsiz olduğunun altını çizdi. Bulut, “Şimdi bu iktidarı, malum zihniyeti değiştirme zamanı” şeklinde konuştu.

 

CHP’NİN SEÇİM PROGRAMI HER KESİMİN SORUNLARINA DERMAN OLACAK

Milletvekili adaylarını önseçimle belirleyen CHP’nin seçim programının da ezilenlerin, geçim sıkıntısı çeken emekçinin, işçinin, esnafın, çiftçinin derdine derman olacak içerikte ve nitelikte olduğuna dikkati çeken Bulut, “Şimdi de CHP iktidarında; rantçıların, yandaşların, saray ahalisinin rant hortumlarını keserek, kaynakları asıl ihtiyacı olan halkımıza aktaracağız” dedi.

 

İŞTE CHP İKTİDARINNIN YAPACAKLARI

CHP iktidarının birinci yılının sonunda öğrencilerin barınma sorunu kalmayacağını vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

 “Atanamayan öğretmen kalmayacak.  Emeklilerimiz  yılda iki maaş ikramiye alacak ve en düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Asgari ücret de yine 1500 TL olacak. Kölelik sitemi taşeron sistemi kaldırılacak ve taşeronda çalışan işçilerin hepsine kadro verilecek. Kredi kartı borcunun faizinin yüzde 80’i silinecek. Aylık 277 TL’ye ev sahibi olacaksınız. Çiftçiye mazot 1,5 TL olacak. Aile sigortası ile 17 milyon yoksula sosyal yardım yapılacak. Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Sosyal yardımlar 2 katına çıkacak.”

 

“ÖZGÜR HALKIN İKTİDARI GELİYOR”

“Dine, dile, ırka bakmayan özgür halkın iktidarı geliyor” diyen Bulut, Yaşar Kemal’in “Demir olsam çürürdüm, toprak oldum da dayandım” sözlerini anımsatarak, “Bu topraklar, Çukurova’nın insanı Türkiye’nin dayanma gücüdür. Direncidir. Yaşanacak bir Çukurova, yaşanacak bir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır. Bizler Çukurova’nın bereketli topraklarında Orhan Kemal’iz, bizler haksızlık ve hukuksuzluk karşısında İnce Memed’iz. Bizler Yılmaz Güney kadar cesur ve yürekliyiz” dedi.

İl Başkanı Bulut’un konuşmasının ardından özgeçmişleri okunarak sahneye davet edilen milletvekili adayları katılımcıları selamladılar.

 

“GÜNDEMİ CHP BELİRLİYOR”

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Türkiye’de son 6-7 aydır gündemi CHP’nin belirlediğine işaret etti. İktidar ve mensuplarının CHP’nin yaptıklarından telaşa düştüğünü ve yanlış üstüne yanlış yaptıklarını kaydeden Bingöl, uzun bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan CHP’nin seçim bildirgesinin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, tüm sorunları tek tek tespit edip sorunların hepsine ayakları yere basan somut çözümler üreten bir nitelikte olduğunu vurguladı.

 

“KONUŞULAN TEK SEÇİM BİLDİRGESİ CHP’NİNKİ”

Seçim bildirgesinin açıklandığı tarihten bu yana hem Türkiye’de hem de Avrupa’da konuşulan tek seçim bildirgesinin CHP’ninki olduğuna dikkati çeken Bingöl, “İnanın eleştirecek hiçbir şey bulamıyorlar. Bir tek şey söylüyorlar. Kaynak nerede? Kaynak, hırsızların üzerine cesaretle yürüyecek yüreklerde. Kaynak CHP’de, o yürek de sizde var sizde” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIRIZ”

CHP’nin yüzünün halka dönük olduğunu dile getiren Bingöl, “Diğer partiler de seçim bildirgelerini açıkladılar ama hala hiçbirinin esamesi dahi okunmuyor. Tartışılan, onurlu bulunan, en muhalif köşe yazarlarının bile eleştiremeyeceği seçim bildirgesi CHP’ninki. Biz artık Türkiye’yi yönetmeye hazırız. Projelerimiz, programımız, kadrolarımız, aslan yürekli milletvekillerimiz hazır. Sadece büyük bir sabırsızlıkla 7 Haziran’ı bekliyoruz. Sadece biz değil Avrupa’dan Anadolu’nun en ücra köşesine kadar herkes sabırsızlıkla CHP’nin iktidarını bekliyor” şeklinde konuştu,

 

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ÖZGÜRLÜK TÜRKÜLERİNİ KOL KOLA OKUYACAĞIZ”

CHP’nin koalisyon için değil tek başına iktidar olmak için yola çıktığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,  geçmişte CHP’ye uzak olan, oy vermeyen yüzbinlerce seçmenin cesaretlenip ayağa kalktığını belirtti. Bingöl, “Biz onlara şunu dedik; Korkmayın yılmayın, sinmeyin arkanızda koca bir çınar var. Cumhuriyet Halk Partisi var. 91 yıldır hiç kimsenin yıkamadığı, zapt edemediği bir kale var. Bu kale CHP.   7 Haziran’da bu kale Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak. 7 Haziran’da CHP iktidarında herkes mutlu olacak. Huzurlu ve özgür bir ülke yaratacağız. Hukukun üstünlüğünün hakim kılındığı bir Türkiye yaratacağız. Türkiye’nin her yerinde özgürlük türkülerini kol kola okuyacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bingöl konuşmasının ardından milletvekili adaylarıyla birlikte, barış için gökyüzüne güvercinler saldı. Aday tanıtımının ardından sahne alan Bulutsuzluk Özlemi seslendirdikleri şarkılarla Adanalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.