Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP İl Örgütü olarak kamu yararını gözeten tüm kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine açık olduklarını söyledi. Siyasetin de bir kamu hizmeti olduğunu belirten Barut, “Halkımızın ve ülkemizin yararına olan tüm projelere destek vermeye hazırız” dedi.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şube Başkan Ali Çelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’u ziyaret edip Barut’a ve yönetim kuruluna başarı diledi.

TMMOB’un Türkiye’nin en büyük ve örgütle sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunun altını çizen Barut, kendisinin de TMMOB’a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin bir üyesi ve eski başkanı olduğunu anımsattı.

TMMOB’un bilimsel normları, çağdaşlığı ve demokrasiyi temel alan bir anlayışa sahip olduğunu dile getiren Barut, TMMOB’un toplum yararına faaliyet gösteren bir yapı olduğunu belirterek, bünyesinde mimar, mühendis ve şehir plancılarını barındıran TMMOB’un bilimsel çalışmanın da öncüsü olduğunu kaydetti.

CHP Adana İl Örgütü olarak başta TMMOB olmak üzere kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerinin yanında olacaklarını ifade eden Barut, siyasetin de bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, “Demokrasiyi özümsemiş, kamu yararını gözeten, baskıya, zulme karşı duran, önceliğini halkın yararı olarak benimsemiş tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya ve kamu yararı gözeten projelerine destek vermeye hazırız” diye konuştu.