Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adanalıları 3 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’da Uğur Mumcu Meydanı’ndaki büyük mitinge davet etti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin birçok ilini kapsayacak ‘Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız’ mitinglerini Adana’dan başlatacağını belirten Tümer, Kozan ilçesinin köylerinde halkın sorunlarını dinledi, miting daveti yaptı.
CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, Kozan İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Sezcan Sarıtaş ve ilçe örgütü yöneticileriyle Kuyluk, Bulduklu, Postkabasakal ve Akdam köylerinde hemşehrileriyle dertleşen Tümer’e yol, su, elektrik sorunu başta olmak üzere narenciye başta olmak üzere tarım ürünlerinin para etmediğinden yakınıldı.

NARENCİYENİN KİLOSU 30 KURUŞ! 

Ülkemizdeki huzur ortamının yeniden tesis edilmesini istediklerini, çocuklarının yarınlara umutla bakamadığını ifade eden Kozanlılar, “Gübre ve mazot fiyatları ile tarım girdilerindeki diğer artışlara karşın narenciyemizi satacak yer bulamıyoruz. Dalında kalan ürünlerimizin kilosunu 30 kuruşa satmak zorunda bırakılıyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Sıkıntı ve belirsizlikler canımızı sıkıyor. Dolar artışı da doğrudan bizi olumsuz etkiliyor. Ülkedeki tüm sorunlar direkt olarak bize yansıyor” dedi. Elektrik ve su ücretlerinin yüksekliğine rağmen özellikle Kuyluk, Bulduklu, Postkabasakal, Akdam, Bucak, Acarmantaş, Çobanpınarı ve Fahratlı’da elektrikte yaşanan kesintilerin ayyuka çıktığını, yolların çağa uygun hale getirilemediğini, Yedigöze Barajı ve sulama sisteminin bir türlü hayata geçirilememesi nedeniyle gelir kaynaklarının tam anlamıyla tükendiğini vurgulayan köylüler, Tümer’in sorunlarını yetkililere aktarmasını, mecliste çözüm aramasını istedi.


HUZUR İSTİYORUM!

Türkiye’nin huzuru ve refahı için gecesini gündüzüne katan CHP’nin köylülerin sorunlarına duyarsız kalamayacağını ifade eden Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise tüm konularla ilgili yetkilileri anında ulaşarak sorunları aktardı, çözüm üretilmesini istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında da Adanalıların dertlerine çözüm aramaya özen gösterdiğini vurgulayan Tümer, ziyaret ettiği bir mahallede 8 yaşındaki çocuğun sözlerini köylülere aktardı.
Arkadaşlarıyla top oynayan minik çocuğa “Benden bir isteğin var mı?” diye sorduğunu, küçük çocuğun “Huzur istiyorum” sözlerini haftalardır unutamadığını vurgulayan Tümer, şunları söyledi:
“8 yaşındaki bir çocuk bunları söylüyorsa, bu ülkede hiçbir şey iyi gitmiyor demektir. Türkiye’deki tek adam mantığı ve zihniyetinin önüne geçmek zorundayız. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse hukukun üstünde olamaz. Ülkedeki kötü gidişi engellemek halkımızın elinde. Tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı sesimizi hep beraber yükseltelim. Herkesi Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı 3 Aralık’ta Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 14.00’da gerçekleşecek büyük mitingimize davet ediyorum.”

KARAOĞLU: “CHP HERKES İÇİN VAR”
CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu da CHP’nin ülkedeki huzuru sağlayabilecek tek parti olduğunu söyledi. Kozan’da oy kaygısı olmadan, herhangi bir seçim süreci de yaşanmamasına rağmen kapı kapı dolaşmaya gayret ettiklerini, halkı her konuda bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Karaoğlu, “CHP varsa herkes için var. Tüm örgütlerimizle halkımızın sorunlarına sonuna kadar eğileceğiz” diye konuştu.