Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Kozan ilçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu ve il yönetim kurulu üyeleri Kozan’da meydana gelen maden ocağındaki göçükte yaşamını yitiren Ersöz Eroğlu’nun ailesini ve yaralanan Yasin Bingöl’ü ziyaret etti. CHP İl Başkanı Bulut, toplumsal acılara yol açan iş kazalarının kader olmadığını belirterek, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uygulanmasının ve denetiminin titizlikle yapılmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu söyledi.

Kozan’ın Çamdere Mahallesi Çobancık mevkisinde faaliyet gösteren çinko madeninde geçtiğimiz Pazar günü meydana göçükte Ersöz Eroğlu (32) yaşamını yitirdi, Yasin Bingöl (25) ağır yaralandı.

CHP Adana İl Başkanı Bulut, Adana Milletvekili Türkmen ve il yönetim kurulu üyeleri Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu’yla birlikte Ersöz Eroğlu’nun ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Göçükle ilgili Eroğlu’nun babası Bahattin, annesi Hatice ve eşi Saime Eroğlu’ndan bilgi alan Bulut ve Türkmen, CHP olarak her konuda yanlarında olduklarını ifade ettiler.

Soma ve Ermenek’te yaşanan maden facialarını anımsatan Bulut, iş ve maden kazalarının kader olmadığını belirterek, “İş sağlığı ve güvenliği önlemleri tüm işyerlerinin olmazsa olmazları arasında yer almalıdır.  Bu tür kazalar hep toplumsal acılara neden olmuştur ve yaşamsal öneme sahip bu önlemlerin uygulanıp, denetlenmesi konusunda daha titiz davranılmalı” diye konuştu.

Eroğlu ailesine üzüntülerini aktaran CHP’liler daha sonra göçükte ağır yaralanarak Kozan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yasin Bingöl’ü ziyaret etiler.

Bingöl’ün sağlık durumu hakkında Başhekim vekili Uzm. Dr. Kemal Yalvaç’tan bilgi alan Bulut ve Türkmen Bingöl’e geçmiş olsun dileklerini ilettiler.