Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi çalışanlarının protesto ve hak arama eylemlerine destek verdi.
DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık-İş Sendikası ile KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES)’na üye hastane çalışanlarının dün sabah saat 08.00’de başlayan oturma eylemine ve ardından protesto eylemi ve basın açıklamasına katılarak destek veren CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, “Cumhuriyet Halk Partisi, ana politika olarak taşeronlaşmaya karşıdır. Çukurova Üniversitesi yönetiminin, çalışanları iş güvenliğinden yoksun bırakan taşeronlaşma uygulamasına son vererek, çalışanları bünyesine ve kadrosuna almasını istiyoruz” dedi.
Başkan Karalar, taşeronlaşmanın ülke genelinde kanayan bir yara olduğunu belirterek, “CHP iktidarında ilk işimiz taşeronluk sistemine son vermek olacaktır. İşçileri sendikal haklardan, sosyal güvenlik ve iş güvenliğinden yoksun bırakan taşeronluk tarihin çöplüğüne gömülecek, çalışanlar hiçbir kaygı taşımadan, iş güvenliğine sahip olarak insanca çalışacaklardır” şeklinde konuştu.
Adana Tabip Odası’na üye hekimlerle vatandaşların da destek verdiği gözlenen eylem, hastane çalışanlarının, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, “Taşeron gidecek, güvence gelecek”, “Yönetim istifa, Rektör buraya”, “Biz haklıyız, biz kazanacağız” sloganları arasında hastane poliklinikleri önünde başladı. Bir süre oturma eylemi şeklinde süren eylem, daha sonra “Hizmet alım ihalesi”nin yapıldığı bölümün kapısına taşındı.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova İlçe Başkanı Zeki Eren, Seyhan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Gülşen ve CHP’li Kasım Kara’nın da destek amaçlı katıldığı buradaki eylen sırasında açıklama yapan DİSK Devrimci Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çalışma Bakanlığı’nın bile durum tespiti yaparak, sağlık çalışanlarının hastane personeli olduğunu onayladığını, buna rağmen rektörlüğün bu kararı ısrarla uygulamadığını söyledi.
Genel Başkan Çerkezoğlu, sağlık çalışanlarının, taşeron firmanın iki dudağı arasına teslim edilemeyeceğini, Çalışma Bakanlığı’nın tespiti doğrultusunda, ihale yapılsa da taşeron firmayı tanımayacaklarını vurgulayarak, “Sayın Rektör, bu hukuksuz, gayrimeşru ihaleyi iptal etmelidir. Yapılacak her ihale hukuksuzdur, gayrimeşrudur. Sayın rektör, bu hukuksuzluğa son vermelidir” dedi.
SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da bir açıklama yaparak, çalışanların hukukunun korunması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Balcalı Hastanesi çalışanlarının eylemine DİSK Bölge Temsilci Kemal Aslan da destek verdi.
Balcalı Hastanesi çalışanları, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ihaleyi iptal edip, kendilerine açıklama yapıncaya kadar, ihalenin yapıldığı bölüm kapısından ayrılmayacaklarını ifade etti.