CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, burada yaptığı konuşmada “AKP gibi düşünmüyorsanız özgür değilsiniz” diyerek hükümete yüklendi

TÜRKİYE KOMİK DURUMA DÜŞTÜ

Adana Yerel Yönetimler Bölgesel toplantısında konuşan CHP Genel başkan Yardımcısı Ağbaba “Türkiye’de işsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar maden ocaklarında katlediliyor, kadın cinayetleri devam ediyor, AKP gibi düşünmüyorsanız özgürlüğünüz yok sayılıyor, Kürt ve Alevi sorunu devam ediyor. Peki, Türkiye’de ne konuşuluyor. ABD’yi kim keşfetti, Küba’ya cami yapılması konuşuluyor, sen ilk önce kendi ülken din özgürlüğünü sağla, ondan sonra Küba’daki camiyi düşün. Türkiye gördüğünüz gibi komik duruma düşürülüyor. Neymiş efendim ABD’yi Müslümanlar keşfetti… Böyle bir şey söz konusu olabilir mi ?” dedi

TÜRKİYE TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKE KONUMUNA DÜŞTÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’nin ilk kez Ortadoğu ülkeleri konumuna sokulduğunu ileri sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye teröre destek veren ülke konumuna getirildi. Ülkemiz dünya da ilk kez Ortadoğu ülkeleri konumuna sokuldu. Bakınız Türkiye’nin sınırları terör militanlarına açıldı. İŞİD’e destek veren ülke komuna getirildi. Irak’la, Mısırla, Lüblan’la Libya ile ilişkilerimiz artık yok. Her şeyden vazgeçtik konuştuğumuz bir ülke kalmadı. Bunlar ne diyordu Ortadoğu’nun lideri Tayip Erdoğan, nasıl oluyor bu anlamıyorum.”

YOLSUZLUKLARI BİRİ TEMİZLEDİ

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına da değinen Veli Ağbaba, “Hatırlayınız 17 ve 25 Aralıkta ülkemizde yolsuzluk operasyonları yapıldı ama ne hikmetse birileri geldi bu yolsuzlukları temizledi. Geçenlerde adli tıp kurumu kararını açıkladı yapılan operasyonlarda herhangi bir eklemenin olmadığı görüldü. Şimdi bu kararı hem o savcının odasına asacağız, hem de AKP milletvekillerine mektupla göndereceğiz. Türkiye’nin artık gelişebilmesi ve büyüyebilmesi için CHP’nin iktidar gelmesi şart olmuştur” diye konuştu.

BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRECEĞİZ

Türkiye’de başarılı belediye başkanlarının CHP’li kadrolarda olduğunu ileri süren Veli Ağbaba, “Şunun artık farkına varılmalı, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları CHP’li belediye başkanlarıdır. Bizim arkamızda haramiler yok halk var. Başarılıyız ama bir eksiğimiz var başta genel başkanımızı, belediye başkanlarımızı iyi anlatamıyoruz. En iyi hizmeti bizim belediye başkanlarımız yapıyor ama biz ne yapıyoruz olumlu yanlarımızı göstermiyoruz. Hiçbir şey bulamaz isek bir belediye başkanının kravatını yanlış bağladığını söylüyoruz artık bardağın dolu tarafını görme zamanı geldi. Biliyorsunuz bende belediye meclis üyeliği yaptım bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Yaklaşan genel seçim de partimizin başarısı için en büyük görev belediye meclis üyelerimize düşüyor” şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMLER RANT ARACI OLARAK GÖRÜLDÜ

Bölgesel toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Orhan Sümer ise, “13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı yerel yönetimleri birer rant aracı olarak görmüş yeşil alanları imara açarak kentlerin tarihi ve kültürel dokusunu bozmuşlardır. TOKİ ucubeleri ile beton yığınları yaratarak şehirleri yaşanmaz hale getirdikleri bir gerçektir. Çocuklarımızın oynayacağı bilecekleri oyun alanlarını, piknik alanlarını sahilleri, kıyıları ormanları kısacası insanların yaşamsal alanlarını rant uğruna satıp başkalarkına peşkeş çeken zihniyet yerel yönetim zihniyeti olmamalıdır” dedi

GENEL İKTİDARIN YOLU YEREL İKTİDARDA

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de yaptıkları konuşmalarda yapılacak olan genel seçimlerde CHP’li belediyelere çok iş düştüğünü dile getirerek genel seçimde başarılı olmanın yolunun yerel yöneticilerden geçtiğini söylediler.